Glavni grad podrška u vraćanju stare slave crnogorskog karatea

Karate klub „Omladinac“ na pravi način predstavlja Podgoricu i Crnu Goru nižući medalje na svim prvenstvima, od čega su posljednje osvojene na Svjetskom prvenstvu na Tenerifima, u konkurenciji od 107 zemalja svijeta, zaključeno je danas na sastanku gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića sa kadetom Bojanom Boškovićem koji je postao prvak svijeta, kao i kadetkinjom Milenom Jovanović i mlađim seniorom Mariom Hodžićem koji su osvojili bronzane medalje, kao i trenerom Žarkom Rakovićem.
Glavni grad podrška u vraćanju stare slave crnogorskog karatea
Portal AnalitikaIzvor

Gradonačelnik Stijepović je naglasio da su talenat, rad i disciplina, uz stručno i organizovano vođstvo doveli do najboljeg rezultata koji je za ponos i gradu i čitavoj Crnoj Gori.

„Vi ste pozicionirali Crnu Goru na deseto mjesto na rang listi od 107 zemalja svijeta koje su imale svoje predstavnike. Takva promocija naše države i naših talenata zaslužuje divljenje i zahvalnost“ naglasio je gradonačelnik Podgorice. On je podsjetio da su  medalje koje su osvojili ponos države, a posebno Podgorice iz koje su takmičari ponikli.

„To je primjer koji bi trebalo da bude uzor i ostalima da daju svoj maksimum u pozicioniranju naše države na mapi uspješnih u svim oblastima. Karate se trenira iz ljubavi,  jer to nije sport koji donosi novac. Vi ste dokaz da je upravo volja najbolji pokretač“ zaključio je gradonačelnik Stijepović.

Zahvaljujući gradonačelniku na podršci koje ovaj klub ima do Glavnog grada, trener Raković je istakao da je njihov najveći cilj se pojave na Olimpijskim igrama u Tokiju. On je naglasio da njegov klub ima više od 100 članova i da su gotovo svi dio A ili B reprezentativnog tima.

„Karatisti su donijeli mnogo medalja i imali velikih šampiona. Nova generacija ima priliku da ispuni ono što su prethodne sanjale, da nastupi na Olimpijskim igrama“ naglasio je Raković. On je pdosjetio da je za ispunjenje tog cilja potrebno mnogo rada, ali i da su takmičari toga svjesni i da će sve učiniti da se pokažu u Tokiju na pravi način.

„Vratili smo izgubljenu slavu crnogorskom karateu“ zaključio je Raković.

 

Portal Analitika