Crna hronika

Osumnjičen da je ucjenjivao Podgoričanina: Prijetio snimkom njegove supruge

Podgorička policija podnijela je krivičnu prijavu protiv sugrađanina I.R.(36) zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ucjena u produženom trajanju.
Osumnjičen da je ucjenjivao Podgoričanina: Prijetio snimkom njegove supruge
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici Centra bezbjednosti Podgorica postupili su po prijavi koju je oštećeni R.V. (56) iz Podgorice podnio 30. oktobra u kojoj je naveo da mu na lični broj telefona duže vrijeme stižu SMS poruke i pozivi prijetećeg sadržaja od I.R. 

„Sumnja se da je I.R, od avgusta ove godine ostećenom R.V. prijetio putem telefona da će, ukoliko mu ne isplati određeni novčani iznos, objaviti na društvene mreže, Facebook i You Tube, video materijal koji posjeduje i koji može nanijeti štetu ugledu oštećenog i njegove porodice, a na kojem se nalazi osumnjičeni I.R. i supruga oštećenog“, kaže se u saopštenju. 

R.V. je, kako se navodi, pristao da I.R. isplati 150 EUR, kako bi ucjena i prijetnje prestale. 

„Međutim, i nakon izvršene isplate poruke prijetećeg sadržaja su se nastavile“, dodaje se u saopštenju. 

Iz policije su kazali da su tokom kriminalističke obrade, prikupljena obavještenja od građana, izvršen je uvid u SMS komunikaciju R.V. i I.R, kao i drugi materijalni dokazi neophodni za procesuiranje krivične prijave.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se protiv I.R. podnese krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ucjena u produženom trajanju.

Krivična prijava protiv osumnjičenog I.R. je, kako se navodi, podnijeta u redovnom postupku jer se on već nalazi u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija zbog drugog krivičnog djela. (Mina)

Portal Analitika