Politika

Brajović-Maleškanu: Budućnost Zapadnog Balkana je u EU

Odlične bilateralne odnose između Crne Gore i Rumunije treba u kontinuitetu nadograđivati,a posebnu ulogu u tome može imati parlamentarna saradnja – zaključeno je na danas održanom sastanku predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića sa ministrom vanjskih poslova Rumunije Teodorom Maleškanuom.
Brajović-Maleškanu: Budućnost Zapadnog Balkana je u EU
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Brajović je akcentovao posvećenost Crne Gore članstvu u Evropskoj uniji i iskazao očekivanje da puna podrška i pomoć Rumunije procesu proširenja i evropskoj integraciji Crne Gore neće izostati ni u budućnosti.

Ističući da Rumunija cijeni naporekoje Crna Goraulaže u procesu evropske integracije, ministar Maleškanu je izrazio punu podršku individualnom napretku kandidata, odnosnoprincipuda se učinak svake države mjeri na osnovu njenih individualnihdostignuća i sposobnosti da ispuni kriterijume za članstvo. Ministar vanjskih poslova Rumunije naglasio je da je budućnost zemalja Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji te da će politika proširenja biti visoko na agendi tokom predsjedavanja Rumunije Savjetom Evrope u prvoj polovini 2019. godine.

Sagovornici sukonstatovali da postoji značajan prostor za dalje unaprjeđenje saradnje između dvije zemlje u oblasti ekonomije, kulture i obrazovanja.Razmijenjena su takođe mišljenja o aktuelnim politčkim dešavanjima u obje zemlje kao i u regionu.

Portal Analitika