Društvo

UO NPCG : Usvojen izvještaj o radu Solane

UO je usvojio Odluku o usvajanju Izvještaja o radu za Solanu „Bajo Sekulić“ u Ulcinju za period od septembra 2016 – avgusta 2017. godina. Izvještaj se odnosi na ključne aktivnosti koje je JPNPCG sprovelo na ovom području u cilju očuvanja, zaštite i unaprijeđenja biodiverziteta. Takođe, UO je usvojio Odluku o obrazovanju Savjetodavnog tijela za Ulcinjsku solanu kao radno tijelo Upravnog odbora.
UO NPCG : Usvojen izvještaj o radu Solane
Portal AnalitikaIzvor

"Shodno zaključcima Vlade Crne Gore, JPNPCG, počev od 24.08.2015. godine, zakupac cjelokupne imovine privrednog društva AD Solana „Bajo Sekulić“ u stečaju, kao i da je septembra iste godine JPNPCG pokrenulo inicijativu o formiranju Savjetodavnog tijela za solanu. Imajući u vidu da UO odlučuje o obrazovanju radnih tijela, u ovom slučaju se upotpunjava ranije osnovano Savjetodavno tijelo članovima iz drugih institucija kako bi se doprinijelo efikasnijoj saradnji na zaštiti, razvoju i promociji prostora Solane", saopšteno je.

U cilju razmatranja i donošenja odluka o ključnim pitanjima upravljanja, održana je Četvrta sjednica Upravnog odbora Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore (UO JPNPCG), 06.11.2017, u Upravnoj zgradi u Podgorici. 

Nakon usvajanja Zapisnika sa prethodne dvije sjednice, UO je upoznat sa Statusom realizacije zaključaka sa prethodnih sjednica i konstatovao potrebu njihove pune implementacije. 

Na Sjednici se, takođe, UO upoznao sa Izvještajem nezavisnog revizora za 2016. godinu. U vezi sa Informacijom o realizaciji projekata koji se finansiraju iz sredstava Kapitalnog budžeta, istaknuto je da je potrebno forsirati dinamiku realizacije istih i puno poštovanje zadatih rokova. 

Portal Analitika