Region

Todorić se predao policiji

Hrvatska policija primila je obaviještenje da je u 9:04 po lokalnom vremenu Ivica Todorić stigao u policijsku stanicu Čering Kros u Londonu, gdje je, prema evropskom nalogu, uhapšen.
Todorić se predao policiji
Portal AnalitikaIzvor

Televizija N1 navodi da iz izvora bliskih Todoriću saznaju kako se sam predao policiji.

Saslušanje Todorića biće održano već tokom dana.

Todorićevi saradnici očekuju da će, nakon toga, on biti pušten na slobodu uz kauciju. U policiju je, saznaje N1, došao u pratnji svojih britanskih advokata.

Nešto ranije, britanska Nacionalna kriminalistička agencija (NCA) potvrdila je kako će "tražena osoba biti uhapšena" i da će početi postupak oko izručenja.

- Generalno govoreći, osoba za koju se vjeruje da je u Velikoj Britaniji i koja je tražena putem Evropskog naloga za hapšenje - EAW, će biti uhapšena i počeće postupak oko izručenja. Postupak oko izručenja potom sprovodi Vestministerski sud. U smislu konkretnih pitanja o Evropskom nalogu za hapšenje, bojim se da na to moraju da odgovore vlasti koje zahtjevaju hapšenje konkretne osobe. U ovom slučaju, strana koja zahtjeva hapšenje je Hrvatska - odgovorio je portparol NCA-a Aron Pejn.

N1 nezvanično saznaje da je Todorić navodno posljednjih dana sakupljao novac za plaćanje kaucije, kako bi se protiv izručenja borio sa slobode.

N1 Hrvatska

Izvor: Krunoslav Petric/PIXSELL

Portal Analitika