Crna hronika

Šaković ipak mora u zatvor zbog zlostavljanja učenika

Vijeće podgoričkog Osnovnog suda je odredilo pritvor Aleksandru Šakoviću, zbog sumnje za zlostavljanje učenika OŠ "Branko Božović" L.M.(12), rekla je za Portal Analitika portparolka Osnovnog suda Ana Krkeljić.
 Šaković ipak mora u zatvor zbog zlostavljanja učenika
Portal AnalitikaIzvor

Preinačeno je rješenje sudije za istragu kojem je odbijen pritvor i, umjesto toga, novim rješenjem mu je određen pritvor zbog straha od  opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, dodala je.

Advokat Siniša Gazivoda je za Portal Analitika rekao da se određuje pritvor do 30 dana.

"On može odlukom suda biti pušten i ranije, zavisno od toga koji je razlog pritvora, a tih razloga ima pet. Obično, kada nekoga stavljaju u pritvor zbog uticanja na svjedoke pošto saslušaju svjedoke puste ga odmah, a ovo je ponavljanje djela, tako da pritvor može malo duže trajati", objašnjava Gazivoda.

Šaković je hapšen je prije sedam dana zbog sumnje da je udario osnovca, ali mu je tada sudija za istragu odredio mjeru zabrane prilaska dječaku. Ključno pitanje je zbog čega je sudija za istragu  odbio prijedlog tužilaštva da četrdesetsedmogodišnjaka  pošalje iza rešetaka, s obzirom da se radi o bezbjednosno interesantnoj osobi.

Na tu odluku žalilo se podgoričko Osnovno tužilaštvo.

"To  se dešava u praksi, da se neko pusti, a posle toga hapsi zbog žalbe tužilaštva. Takođe, može da se žali osumnjičeni i njegov branilac", objašnjava Gazivoda.

5889dca9-d47c-4c82-81e5-04760a0a0a69-2701gazivoda2-preview

Prema riječima očevidaca, Šaković je 30. oktobra zlostavljao dječaka na poligonu OŠ “Branko Božović”. On je tokom održavanja šestog časa prišao dječaku, kojeg je uhvatio za vrat i udario šakom.

Iz škole su rekli da ovo nije prvi put da se dešava tako nešto.

Pojedini mediji prenose da Šaković ipak nije odveden u spuški Istražni zatvor, jer ga podgorička policija  nije uspjela uhapsiti. Portparolka Uprave policije je Portalu Analitike rekla da ne zna da li je on uhapšen.

I.DROBNJAK

Portal Analitika