Politika

Demokrate DPS-u: Dosta je narodu vizionara koji zastupaju svoj džep

Mojkovačke Demokrate odgovorile su danas na saopštenje DPS-a iz tog grada koje potpisuje odbornik sa liste „Za naš Mojkovac - DPS Milo Đukanović“ Mitar Vidaković.
Demokrate DPS-u: Dosta je narodu vizionara koji zastupaju svoj džep
Portal AnalitikaIzvor

Saopštenje Demokrata prenosimo integralno.

Da je DPS Mojkovac klasična filijala Organizovane kriminalne grupe, a ne politička organizacija, potvrđuju i ponoćna saopštenja, jer očito samo u tom vremenu mogu da funkcionišu. Gospodo, vjerovatno vam je ponestalo ideja za montiranje plakata ili selotejp traka, pa ste odlučili da nemuštim saopštenjima pokušate zamagliti memoriju građana Mojkovca. Ono što vi iznosite i čime se dičite je obično izvrtanje činjenica i nije u skladu sa surovom mojkovačkom stvarnošću. Niste građanima Mojkovca odgovorili: koliko ste investitora doveli u našu opštinu? Koliko ste novih radnih mjesta otvorili? Koliko ste objekata izgradili? Brojke vam svakako ne idu u prilog, jer se vaš „uspjeh“ mjeri po broju zatvorenih fabrika, broju nezaposlenih, broju onih koji su napustili svoje porodice i otišli da žive u druge gradove. Biće da je da se Mojkovac masovno napušta zbog vaših uspjeha. Da li je to vizija razvoja grada? Dosta je građanima takvih vizionara koji zastupaju isključivo svoj džep.

Ako se nekome politika vodi izvan Mojkovca, onda je to slučaj sa vama. Marković i Veljović upravljaju, pišu, organizuju i dok oni igraju sa vama partiju šaha, građani Mojkovca ispaštaju, a naš grad se urušava. Kako ste vi to unaprijedili život domaćina u Mojkovcu? Tako što ih po noći obilazite, prijetite, ucjenjujete i varate? Tako što obilazite one koje ste doveli na ivicu egzistencije i pokušavate da im udijelite milostinju. Ne treba građanima Mojkovca vaš predizborni asfalt. Imali ste vremena da se pokažete na djelima. Ni jedno predizborno obećanje niste ispunili, uništili ste sve čega ste se dotakli. Kako imate političke smjelosti pričati o uspjesima kada ste do temelja sravnili privredu Mojkovca i doveli našu opštinu na ivicu opstanka?

I sada vam smetaju mladi, čisti i sposobni ljudi? Smetaju vam jer znate da im ni u čemu ne možete parirati. Smeta vam njihova sposobnost, volja i želja da Mojkovac učine gradom  u kojem se ostaje, gradom koji je prepoznatljiv po bogatim domaćinima, poljoprivrednicima, fabrikama. Smeta vam što znate da oni mogu ono što vi za tri decenije niste uspjeli. Smeta vam jer će vas biti stid pred generacijama koje ste upropastili, kada vidite kako Demokrate pošteno, časno i vizionarski upravljaju gradom. Kako mladi funkcioneri rade za platu i ni centa mimo plate. Kako rade za narod, a ne u interesu klanova. To odlično znaju građani Mojkovca i neće vam pomoći vaši ničim utemeljeni hvalospjevi. Pred vama je takav poraz od koga se više nikada nećete oporaviti, a pred nama velika obaveza i odgovornost da stabilizujemo Mojkovac i povedemo ga putem razvoja. Za razliku od vas, Demokrate drže riječ i to pokazuju svojim djelima. I da ne zaboravimo, spustili smo vas za 7% i nećemo se zaustaviti dok vas politički ne nokautiramo u rodnom gradu premijera.

Portal Analitika