Društvo

Ana Đukanović: Manipulacija i spinovanje po ko zna koji put

Advokatica Ana Đukanović reagovala je na navode koje je Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara objavio u dokumentima poznatim pod nazivom ''Rajski papiri''.
Ana Đukanović: Manipulacija i spinovanje po ko zna koji put
Portal AnalitikaIzvor

Njeno reagovanje prenosimo bez redakcijskih intervencija:

Kako sam, po ko zna koji put, izložena manipulaciji i grubom spinovanju od strane određene grupe medija, cijenim da javnost treba da bude upoznata sa tim što je jedina istina u vezi sa jučerašnjim senzacionalističkim objavama u pojedinim glasilima.

Zlonamjerno i sračunato, a suprotno pravilima novinarske struke i etike sam stavljena u kontekst afere "Rajski papiri", sa kojom nemam dodirnih tačaka. Jedina istina je da sam u kratkom periodu bila u osnivačkoj i menadžerskoj strukturi kompanija koje su osnovane na Malti, zemlji koja je članica Evropske Unije, što samo govori o transparentnosti osnivača.

Registrovane kompanije, a ni sa njima povezana pravna lica, ni tada, a ni kasnije, nisu ostvarile ikakv profit, jer nisu ni bili ispunjeni uslovi da privredna društva počnu s radom.

Upravo iz tih razloga je jedno pravno lice ugašeno, a u odnosu na drugo je pokrenut postupak likvidacije. Navedene podatke, koji su lako provjerljivi i dostupni, sam dobrovoljno i krajnje korektno, nemajući što da krijem, pojasnila i prezentovala u odgovoru novinarki ICIJ-ja, koja me je kontaktirala, o čemu postoje pisani dokazi.

Kako je očigledno da su sve aktivnosti privrednih društava zakonite, ne ostaje mi ništa drugo, osim da zaključim da selektivno i neistinito izvještavanje novinara ICIJ, a potom i prenošenje istog od strane određenih lokalnih medija, predstavlja dio organizovanog napada na mene, koji je motivisan prizemnim ličnim interesima i političkim ciljevima.

Šteta koja mi je prouzrokovana stavljanjem u kontekst nezakonitih aktivnosti, svakako će biti predmet sudskih postupaka, koje ću pokrenuti kako bih zaštitila svoj lični i profesionalni integritet.“

Portal Analitika