Crna hronika

Ulama tužiocu nakon čitanja optužnice: Vi ste smiješni

Na početku suđenja za ubistvo mladog Petrovčanina Nemanje Medina, optuženi Vladimir Ulama je pred vijećem sudije podgoričkog Višeg suda Vesne Moštrokol kazao da neće iznositi svoju odbranu niti da će odgovarati na pitanja.
Ulama tužiocu nakon čitanja optužnice: Vi ste smiješni
Portal AnalitikaIzvor

-Smatram da sam kriv samo za oružje, a ovo što mi Tužilaštvo stavlja na teret nije tačno i optužnica je ,,smiješna“-naveo je Ulama.

I optuženi Bogdan Milić ustvrdio je da nije pomogao Ulami i Mijoviću nakon zločin, te i da ih nije skrivao u svojoj kuću na Cetinju, kako je to predstavljeno aktom Tužilaštva.

Optuženi Ulama  nije želio da odgovara na pitanja suda i tužioca, dodajući da je kriv samo za nedozvoljeno držanje oružja.

Optuženi Mijović u odbrani je naveo gdje je bio 8. jula prošle godine kada je nestao Petrovčanin Nemanja Medin.

-Kada je nestao Medin krenuo sam iz kuće oko 14 časova ka Virpazaru. Tamo sam se našao sa Ulamom u ,,Virskom pabu“ i zadržali smo se 45 minuta ili sat. Sjećam se da mi je Vlado tražio telefon jer je njemu bila prazna baterija. Nakon toga ja sam pošao na Cetinje starim putem preko Obzovice-kazao je Mijović.

Ni Mijović, nije  želio da odgovara na pitanja tužioca, konstatujući da se tereti za krivično djelo koje je ,,strašno“.“Nadam se časni sude da ćete završiti ovu agoniju jer sam u zatvoru godinu i dva mjeseca a ne znam ni zašto”, rekao je Mijović.

On nije pominjao da se uopšte sreo sa Nemanjom Medinom  dan kad je ovaj nestao ali je istakao da se sreo sa njegovim bratom Milošem sjutra dan na pumpi koju drže njegovi prijatelji.

I Bogdan Milić tvrdio je da nije počinio krivčno djelo koje mu se stavlja na teret,pojašnjavajući odakle oružje koje je pronađeno kod njega.

Danas je svjedočila supruga Nemanje Medina, Marina koja je kazala da je njen suprug dobijao više poruka i poziva, te da se javio i kazao: "E, Vlado?". Ulama je na to prigovorio i kazao da on nije taj Vlado sa kojim je Medin razgovarao. 

Svjedočio je i njegov brat Miloš Medin koji je rekao da mu se  Mijović ironično smijao te da ga je ispred sudnice pitao kako je.

Prema navodima optužnice, Ulami se na teret stavlja teško ubistvo i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Mijović se sumnjiči za teško ubistvo, a Milić za pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Ulama i Mijović u prvim danima istrage teretili su se za otmicu Medina, dok je Milić bio označen kao pomagač u otmici.

Tužilaštvo novu kvalifikaciju temelji na spisima i dodatnim vještačenjima telekomunikacijske struke.

Ulama i Mijović su, prema osnovanim sumnjama istražitelja, 8. jula prošle godine na podmukao način i sa umišljajem ubili Medina.

Okrivljeni su tog dana više puta pozivali Medina da dođe u Virpazar radi kupoprodaje oružja.

- Iskoristili su njegovo povjerenje koje je imao prema Ulami sa kojim je bio u drugarskim odnosima – navodi se u aktu Tužilaštva. 

 

Portal Analitika