Društvo

CPC neće graditi crkvu na Malom brdu, tvrde da su prevareni

Crnogorska pravoslavna crkva neće graditi sabornu crkvu na parceli na Malom brdu u Podgorici, koju je 2013. dobila od gradskih vlasti.
CPC neće graditi crkvu na Malom brdu, tvrde da su prevareni
Portal AnalitikaIzvor

To je za Televiziju Crne Gore potvrdio potpredsjednik Savjeta mitropolije Crnogorske pravoslavne crkve Stevo Vučinić. Parcelu koja im je dodijeljena vratiće gradu i pokušaće, kako kaže Vučinić, da umjesto nje dobiju adekvatnu lokaciju, bliže centru grada.

- Smatram da će gradonačelnik izaći u susret i naći zadovoljavajuće rješenje i da ćemo dobiti odgovarajući plac koji se nalazi blizu centra grada. S obzirom na to da je SPC dobila centar grada, smatramo da i mi treba da dobijemo - rekao je Vučinić.

CPC je odustala od gradnje zato što su, kako kaže Vučinić, prevareni.

- CPC je dobila plac koji se nalazi nešto niže i bio je zadovoljavajući na neki način. Podrazumijevao je izgradnju puta, ali smo bili zadovoljni. Poslije dva-tri mjeseca to je bilo ucrtano, mi utvrdimo da je plac promijenjen, zamijenjen i da je na istom DUP-u nama dodijeljen plac 400 metara dalje u ovom kamenjaru ispod dalekovoda, daleko od saobraćajnica... Mi smo vrlo nezadovoljni time i smatramo da je riječ o prevari koju je uradila bivša podgorička vlast – poručio je Vučinić.

On je kategoričan da je riječ o nezakonitoj zamjeni, a plac koji je ucrtan i koji su dobili, ističe, „ucrtan je ponovo mimo ikakve procedure i na koncu koji je zastiđe da vam to neko i ponudi“.

Iz gradske uprave RTCG su saopštili da još nijesu dobili inicijativu Crnogorske pravoslavne crkve.

Izvor: Pobjeda

Portal Analitika