Crna hronika

Crnogorska policija dostavila snimke praćenja Delibašića

Crnogorska policija proslijedila je Specijalnom sudu u Beogradu fotografije i video snimke praćenja Miloša Delibašića, optuženog kao suorganizatora kriminalne grupe koja je naručila ubistva Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića 2013, prenio je beogradski Blic.
Crnogorska policija dostavila snimke praćenja Delibašića
Portal AnalitikaIzvor

Na današnjem suđenju, Delibašić se protivio gledanju tih snimaka, ali sud je to odbio i prihvatio ih kao dokazni materijal.

Na jednom od pregledanih snimaka, kako prenose mediji, jasno se vidi kako ubijeni Slobodan Šaranović ulazi u stan Miloša Delibašića u Budvi na Vidikovcu.

Šaranović je ubijen zimus u blizini svog stana u Budvi, a u Beogradu je optužen kao organizator ove grupe. Njemu se sudilo u odsustvu jer Crna Gora nije htjela da ga izručni već je pokrenula svoj postupak protiv njega.

Snimak Šaranovićeve posjete Delibašić je prokomentarisao kao nešto "najnormalnije".

"Najnormalnije došao i otišao. Svi koji me znaju, znali su gdje stanujem i često su najnormalnije dolazili. Ne vidim tu ništa čudno - rekao je Delibašić, dok je snimak nekoliko djevojaka koje su takođe dolazile u stan ironično prokomentarisao riječima: "Pa, sudija ovdje smo sigurno razrađivali plan kriminalne organizacije". Suđenje će biti nastavljeno sjutra.

Inače pored Delibašića, jedan od okrivljenih Miloš Vojnović ljetos je priznao ubistvo Miloša Vidakovića u Budvi 2013. i članstvo u kriminalnoj grupi i zaključio sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sporazum o svjedočenju u zamkenu za nižu zatvorsku kaznu, odnosno od 10 i po godina zatvora.

Za teško ubistvo, za koje je optužen, inače je predviđena kazna od 10 do 40 godina zatvora, a za zločinačko udruživanje do pet godina.

Optuženi su i Goran Bojanić i Saša Cvetanović, dok se Ratku Koljenšiću iz Crne Gore sudi u odsustvu, jer je nedostupan pravosudnim organima Srbije, kao i Slaviši Novakoviću koji je u bjekstvu.

Ta grupa, za koju se sumnja da je na njenom čelu bio ubijeni Šaranović, tereti se i za ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića.

Motivi za ova ubistva su, kako se vjeruje, osveta za ranije ubistvo Šaranovićevog brata Branislava u Beogradu.

Slobodan Šaranović je ubijen zimus u Budvi, a Luka Bojović je u španskom zatvoru od februara 2012, gdje izdržava kaznu od 18 godina zbog nezakonitog arsenala oružja koje je kod njega pronađeno u Valensiji.

Blic.rs

Foto: Kurir

Portal Analitika