Crna hronika

Uhapšen Podgoričanin zbog pokušaja pljačke sa plastičnim pištoljem

Policija je uhapsila maloljetnog Podgoričanina L.N. (17) zbog sumnje da je pokušaja pljačke prodavnice „Eko Plus“u naselju Donja Gorica.
Uhapšen Podgoričanin zbog pokušaja pljačke sa plastičnim pištoljem
Portal AnalitikaIzvor

„Sumnja se da je L.N. ovo krivično djelo počinio 04.11.2017. godine oko 19,50 časova, na štetu Lj.P, vlasnika prodavnice „Eko Plus“ u naselju Donja Gorica u Podgorici. L.N. se sumnja, se, prije ulaska u objekat maskirao, tako što je stavio kapuljaču na glavu a preko lica majicu crne boje. On je, kako se sumnja, u prodavnici zatekao vlasnika kojem je prijetio pištoljem, za koji se kasnije ispostavilo da je plastični, zahtijevajući pritom od njega da mu preda pazar i govoreći mu da će ga lišiti života ukoliko to ne učini. Oštećeni Lj.P. je potom, vjerujući da mu je prijetnja upućena pravim pištoljem, u namjeri da donese novac otišao u drugu prostoriju, a L.N. je dok je čekao vrhom pištolja udario u drvenu podlogu usljed čega je plastika na pištolju pukla i otpala. Nakon toga L.N. se dao u bjekstvo ne otuđivši ništa iz objekta, a događaj je zatim prijavljen policiji“, saopšteno je iz Uprave policije.

Odmah po saznanju da je počinjeno krivično djelo, službenici CB Podgorica su preduzeli operativno – taktičke mjere i radnje, kriminalistički uviđaj lica mjesta i razgovor sa oštećenim. Takođe, sprovedena je šira pretraga terena, izvršen je uvid u video nadzor na obližnjim objektima i obavljeni su razgovori sa licima koja su se nalazila u neposrednoj okolini objekta. Upravo detaljan pregled snimaka sa video nadzora je doprinio da se počinilac djela vrlo brzo identifikuje i liši slobode.

U službenim prostorijama CB Podgorica potom je obavljen razgovor sa L.N, shodno zakonskoj proceduri i u prisustvu njegovog roditelja.

„O svemu je obaviješten nadležni državni tužilac za maloljetnike. L.N. je lišen slobode i uz posebni izvještaj, kao dopunu krivične prijave, je priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo“, saopšteno je.

Portal Analitika