Fudbal

Trofej Kupa je realniji, ali "plavi" ne odustaju ni od odbrane titule

Umjesto mira, nemir u taboru Budućnosti, koja je na pauzu otišla sa rekordnim bodovnim zaostatkom za vodećom Sutjeskom. Nakon poraza od Rudara u Pljevljima, „plavi” su dozvolili lideru da pobjegne na „plus 11“. Tek je počeo novembar, a podgorički tim je osjetno zakomplikovao odbranu šampionskog trona.
Trofej Kupa je realniji, ali "plavi" ne odustaju ni od odbrane titule
Portal AnalitikaIzvor

“Najmanje što smo očekivali je poraz pod Golubinjom. Bez obzira na umor od utakmice Kupa protiv Sutjeske, bez obzira na to što je Rudar imao više dana za pripremu meča, vjerovali smo u tri boda. Igrali smo dobro u prvom poluvremenu i tada je trebalo da postignemo gol. Umjesto toga, spletom okolnosti smo u nastavku dozvolili protivniku da povede. Bilo je teško vratiti se u egal i eventualno preokrenuti. U finišu smo primili još jedan pogodak i poraz je bio neminovan. Sutjeska ima veliku prednost ali nema predaje. Ima još dosta do kraja, borićemo se. Imali smo mi prošle sezone i veću zalihu na vrhu, pa smo titulu osvojili tek u posljednjem kolu. Vjerujemo u obrt na tabeli”, rekao je Luka Mirković.

Budućnost je otputovala u Pljevlja kao favorit, kao tim koji je u formi, kao ekipa koja je počela da daje golove i igra dopadljiv fudbal. Ipak, derbi pod Golubinjom pokazao je da četi Dragana Kažića fali kontinuitet.

“Nedostaje nam nekoliko pobjeda u nizu. Ali, ovaj tim ima kvalitet da u serijama pravi dobre rezultate. Pred nama je finiš polusezone u kojem moramo da izvučemo maksimum. Uslovno rečeno, imamo lakši raspored i to je prilika da nanižemo nekoliko trijumfa. Potrudićemo se do do zimskog odmora smanjimo minus za liderom. Ukoliko priđemo Sutjesci na šest-sedam bodova, lakše ćemo na proljeće stići do prvog mjesta”, naglašava Mirković.

Realnost je sada takva da su Podgoričani bliži trofeju Kupa.

“Tako sada djeluje, ali opet ponavljam da ćemo uraditi sve da odbranimo titulu. Naravno, svjesni smo šanse u Kupu. Imamo težak revanš sa Sutjeskom u Nikšiću, ali vjerujem da ćemo materijalizovati prednost od 2:0. Želimo da idemo do kraja. Iskreno se nadam da će trofej masovnijeg takmičenja doći u naše vitrine”, poručio je 27-godišnji vezista koji mnogo znači igri Budućnosti nakon što se oporavio od povrede.

“Nekoliko posljednjih utakmica više sam odigrao na svježinu, ali najvažnije je da nemam problema sa povredom. Stvari će doći na svoje tokom pauze. Očekujem i od sebe i od ekipe još bolje partije do kraja jeseni”, zaključio je Mirković.

Arena

Portal Analitika