Košarka

Budućnost Voli nadigrala Mornar u crnogorskom derbiju ABA lige!

Budućnost Voli pobijedila je Mornar pred svojom publikom u "Morači" rezultatom 79-70 (26:18,16:15,19:20 i 18:17) u crnogorskom derbiju koji se igrao u okviru sedmog kola ABA lige. Ovim trijumfom ekipa Aleksandra Džikića zadržala je prvu poziciju na tabeli Jadranske lige.
Budućnost Voli nadigrala Mornar u crnogorskom derbiju ABA lige!
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Tim iz Njegoševog parka nije bio kompletan, jer je umjesto povrijeđenog Alekse Ilića na klupi bio mladi Bogdan Bojić. Takođe, ni Milić Starovlah nije ulazio u igru. Suad Šehović, Gordić, Gibson, Lendri i Danilo Nikolić su činili startnu petorku "plavih". Najefikasniji u redovima domaće ekipe je bio Nemanja Gordić sa 12 poena i 6 asistencija, dok je u protivničkom timu nabolji bio Strahinja Mićović sa 19 poena. Mornar je nakon ovog poraza ostao na sredini tabele sa tri pobjede i četiri izgubljena meča.

Budućnost je bolje otvorila meč i povela. Nakon toga oba tima su se smjenjivala u vođstvu. Meč je prelomljen sredinom druge četvrtine kada je odličnu partiju pružio centar "plavih", Zoran Nikolić. Budućnost je tada napravila seriju od 9-0 koju je do kraja uspješno održavala. Mornar je pokušavao da priprijeti u nastavku, ali je svaki njihov pokušaj uspješno osujetio Kajl Lendri koji je odigrao sjajno kad je bilo najpotrebnije. Za 26 minuta provedenih na parketu on je upisao 11 poena, uz 6 skokova, tri ukradene lopte i jednu asistenciju.

Budućnost Voli je imala odličan skor za tri poena, pa je realizovala osam šuteva iz petnaest pokušaja - 53.3 odsto. 

U Mornaru se pored najefikasnijeg Mićovića istakao i Vranješ u napadu sa četiri od sedam trojki, kao i Luković u odbrani sa četiri blokade. 

Kompletnu statistiku meča možete pogledati OVDJE.

* * *

Prvi napad na startu utakmice za Budućnost Voli i poeni Lendrija na pas Gibsona za 2-0. Poeni Strahinje Mićovića za barski tim. Lendri poentira za Budućnost za 4-2, pa Mićović opet za Mornar i neriješen rezultat 4-4.

Poeni Gibsona u novom napadu Budućnosti za 6-4, a na drugoj strani nakon centralnog pik-en-rola Nidama, poeni Mićovića za 6-6. Na drugoj strani Danilo Nikolić o tablu za dva poena. Nemanja Vranješ trojka za prvo vođstvo Mornara u utakmici 8-9. Nidam krade loptu Lendriju za novi napad Mornara. Po prosut napad na obje strane, pa poeni Nikolića uz dodatno slobodno bacanje za 9-9. Faul Danila Nikolića nad Nidamom. Pavić promašuje zicer, pa poeni Gordića nakon sjajnog prodora za 11-9. Pavić izjednačuje za Mornar 11-11. Poeni Danila Nikolića nakon ofanzivnog skoka, pa trojka Strahinje Mićovića za 13-14.

Gordić na liniji penala nakon faula Nidama koji odlazi na klupu, dva od dva za 15-14. Vranješ za Lukovića, faul Nikole Ivanovića, za jedno od dva i 15-15. Loš napad Budućnosti, ne prolazi povratna Zorana Nikolića, pa trojka kao kap Nemanje Vranješa za Mornar i novo vođstvo Barana 15-18. Nakon tajm-auta trojka Danila Nikolića za novo izjednačenje. Mornar gubi loptu, pa trojka Seada Šehovića iz kornera za seriju od 6-0 "plavih". Potom loš napad Mornara, pa poeni Zorana Nikolića za 23-18 i tajm-aut Pavićevića. Mićović promašuje i Zoran Nikolić kupi loptu. Faul Lukovića nad Seadom Šehovićem. Kajl Gibson ide na klupu, Popović u igri. Šehović jedno od dva, ali je lopta za Budućnost. Zoran Nikolić preko Lukovića za nova dva poena i nastavak serije "plavih" 11-0. Blok Zorana Nikolića, napad Budućnosti i promašaj Nikole Ivanovića za kraj prve četvrtine 26-18.

 

- - - 

Prvi napad u drugoj četvrtini za Mornar. Strašna blokada Zorana Nikolića na Lukoviću, njegova druga u utakmici i lopta sa strane za Mornar. Nikolić sječe dodavanje Bakića, promašaj Lukovića iz teške pozicije. Promašuje zicer Zoran Nikolić, pa poeni Reli-Rosa za 26-21. Šehović promašuje polaganje, pa Reli-Ros napada i iznudio je drugi faul Seada Šehovića. Poeni Reli-Rosa, pa promašaj Ivanovića, loš napad Mornara, pa zakucavanje Popovića za Budućnost i 28-23. Poeni Bakića za Mornar, pa izgubljena lopta Popovića i poeni Mijovića za samo poen prednosti Mornara 28-27. Tri sekunde Lendrija u reketu, Budućnost gubi loptu. Promašaj Pavića za Mornar, pa trojka Gibsona za 31-27.

Tajm-aut za Mornar. Presing domaćeg tima, napad Barana i poeni Uroša Lukovića za 31-29. Šehović pa Gibson, promašaj Barovića. Mijović za tri promašuje, pa prodor Ivanovića, potom promašaj Šehovića za tri poena. Mijović izjednačuje na 31-31, pa faul Uroša Lukovića. Lendri iz polu distance za 33-31. Gordić poentira nakon lošeg napada Mornara za 35-31. Ne prolazi dribling Vujoševića, pa Gordić gubi loptu. Bakić preko ruke promašuje. Novi napad za Mornar, Nikolić blokira Vranješa, pa Suad Šehović na polaganje za 37-31. Izgubljena lopta Mornara, pa loš napad Budućnosti. Koraci Mićovića, pa novi napad "plavih". 

Nesportski faul Vujoševića nad Zoranom Nikolićem, jedno od dva za 38-31. Gordić kroz sredinu i poeni za 40-31. Reli Ros poentira sa linije penala za 40-33. Poeni Gordića, pa promašaj Vujoševića. Nogom je igrao Nikolić, lopta sa strane za Mornar. Mićović preko Lendrija promašuje, pa napad do kraja poluvremena za Budućnost. Faul Rosa nad Gordićem, pa tajm-aut Džikića. Povratna Gordića za Gibsona koji promašuje čist šut za tri poena, pa se na poluvrijeme odlazi pri rezultatu od 42-33.

 

- - - 

Na početku treće dionice poeni za Barovića 44-33. Lična Šehovića pa zakucavanje Lukovića. Nula od dva za Mićovića sa linije penala. Trojka Gibsona nakon sjajnog protoka lopte, pa promašaj Nidama, i trojka kapitena Šehovića za 50-35. Blokada Lukovića, kontra Mornara, pa promašaj Nidama. Gordić kroz sredinu, za nova dva poena 52-35. Trojka Vranješa, pa dvojka Gibsona za Budućnost. Faul Barovića u napadu. Sklonio je ruku Lukovića koji je pokušao da blokira šut. Prosut napad Mornara, pa lopta za "plave" i promašaj Barovića.

Poeni Mićovića za 54-41. Ros zakucava nakon ukradene lopte za 54-43. Monstruozna blokada Lukovića nad Filipom Barovićem, pa poeni Mićovića. Gordić promašuje. Vranješ trojkom smanjuje na šest razlike. Tajm-aut Džikića. Promašaj Danila Nikolića za tri, Nidam promašuje i lopta je na kraju za Budućnost. Loš faul Pavića, Gordić na polaganje za 56-48. Mićović za tri pogađa, pa Zoran Nikolić na drugoj strani za dva i 58-51. Lična Nemanje Gordića. 

Vranješ daje Šehoviću povratnu loptu. Četiri na jedan kontra Budućnosti, ispada lopta Zoranu Nikoliću za novi napad Mornara. Faul u napadu Vukote Pavića, četvrti njegov faul. Vranješ krade loptu i pogađa na drugi obruč za 58-53, pa trojka Lendrija za 61-53. Loš napad Mornara, pa promašaj Ivanovića za tri poena za kraj treće četvrtine.

- - - 

Koraci Nidama na početku četvrte četvrtine. Faul u napadu Ivanovića. Vranješ promašuje, pa dva poena Ivanovića za 63-53. Trojka Nidama, pa poeni centra Zorana Nikolića 65-56. Lična Nikole Ivanovića. Flouter Nidama prolazi, za 65-58. Lendri nakon finte fauliran od strane Mićovića. Po loš napad na obje strane, pa poeni Lendrija za 67-58. Tajm-aut Pavićevića.

Napad Mornara, odbrana Popovića i napad za Budućnost. Trojka Ivanovića iz ugla, pa Nidam vraća trojku za Mornar i 70-61. Težak šut Ivanovića za dva poena i dodatno slobodno koje promašuje 72-61. Rampa Nikolića, pa zakucavanje strahinje Mićovića za 72-63. Potom faul Vranješa. Lendri promašuje zicer, novi faul Vranješa. Fenomenalna trojka Nikole Ivanovića za 75-63. Luković poentira na drugoj strani. Sead Šehović zakucava, Pavićević zove novi tajm-aut.

Napad Mornara, Luković promašuje iz teške pozicije. Zoran Nikolić prekida kontru i dobija nesportsku ličnu grešku. Nidam uspješan sa linije penala za 77-67 i lopta sa strane za Mornar. Po loš napad na obje strane i novi napad Budućnost na dva i po minuta do kraja meča. Faul u napadu Zorana Nikolića. Novi faul Nikolića, četvrti po redu, nad Vranješom. Jedno od dva za 77-68. Sead Šehović poentira za "plave" 79-68. Blokada Lukovića nad mlađim Šehovićem koji ga gura laktom i dobija nesportsku. Tajm-aut Mornara koji je zatražio trener Pavićević.

Nakon toga Luković nula od dva sa linije penala. Po loš napad na obje strane, bez poena. Lopta je za Mornar na 54 sekunde do kraja meča. Presječeno dodavanje i napad za Budućnost. Gordić se okliznuo nakon što je dobio udarac u nogu od strane Mićovića. Napad za Mornar. Ros protiv Ivanovića, promašuje, pa Luković vraća loptu u koš, za kraj meča i konačan rezultat 79-70.

Ana Popović

 

Portal Analitika