Tenis

Agasi: Ne otpisujte Đokovića

Andre Agasi je bio velemajstor povratka na teren. Padao je i ustajao uvijek sve jači. Sada je uvjeren da slično može da uradi i njegov pulen Novak Đoković kad se krajem decembra vrati turnirima poslije polugodišnje pauze zbog povrede.
Agasi: Ne otpisujte Đokovića
Portal AnalitikaIzvor

- Ne otpisujte Đokovića jer on ne samo da može uspješno da se vrati na teren, nego da bude još bolji – istakao je Amerikanac u intervjuu povodom igranja egzibicije u Adelejdu.

Potom je Novaka uporedio sa najvećim rivalima.

- Ne smijete da ignorišete ljepotu onoga što smo vidjeli sa Federerom i Nadalom. Zato je otpisati bilo koga - velika greška.

Agasi nikada ne krije divljenje svojim pulenom.

- Novak je jedan od onih talenata koji se fenomenalno osjeća na terenu, bez obzira ko je na drugoj strani mreže. Nevjerovatno je kako on može da zatvori teren za protivnika, zato sam uvjeren sam da ćemo od Đokovića vidjeti nešto specijalno.

Njih dvojica su veoma slični.

- On najbolje igra kada kontroliše poen, kao što sam i ja, ali on se mnogo bolje brani. Ja nijesam imao tako dobro bočno kretanje i morao sam iz reterna odmah da napadam, dok on ima više opcija.

Amerikanac je potvrdio da će u 2018. ostati u taboru Srbina.

- Biti direktan učesnik u igri je privilegija za mene. Jeste da ja to ne moram da radim, ali stvarno želim. Zato i ne želim da budem plaćen za to. Novakova situacija u ovom razdoblju njegovog života, između onoga što može i onoga gdje se nalazi u trenutku kada ulazi u sljedeću životnu fazu, veoma mi je bliska – podsjetio je Agasi na sličnost sa svojim životom:

- Zato je tu mnogo toga što me inspiriše i želim da pomognem i doprinesem.   

Kaže i da ne smatra svoju ulogu ključnom.

- Uvjeren sam da može da se vrati na vrh i bez mene. Ne vjerujem da ima mnogo djelova u kojima mogu da ga napravim boljim teniserom. Za mene je cilj naše saradnje da mu pomognem da vidi igru i kroz tuđe naočare.

Obojica su najbolje igrali u Melburnu. Amerikanac ima četiri titule, Srbin šest.

- Nole može da osvoji Australijski open u januaru. Svaki put kada stane na teren, može da pobijedi.

 Na pitanje kako bi prošao protiv današnje velike četvorke, Federera, Nadala, Đokovića i Mareja, Agasi se nasmijao.

- Moja igra je bila zasnovana na kontroli poena, a protiv njih to nikada ne bih uspio. Morao bih da igram iz terena i oni bi imali mnogo načina da me kazne. Ovo nije fer diskusija, moj najbolji tenis bi bio dobar protiv većine momaka, ali ne i protiv njih četvorice.

Portal Analitika