Fudbal

Milan: Novi trener se već zna, ali i ko će biti prodat od "pojačanja"

Nema više nikakve dileme, pitanje je samo da li će promjena uslijediti već sjutra. Ovo je plan za dugo, tužno ljeto koje čeka "Rosonere" ako ovako nastave...
 Milan: Novi trener se već zna, ali i ko će biti prodat od "pojačanja"
Portal AnalitikaIzvor

Milan čeka Sasuolo, pa poslije pauze Napoli, u svakom slučaju, ako izgubi na "Mapeiju" Montela će i prije dvonedjeljnog odmora biti smijenjen.

Već se zna, Đenaro Gatuzo bi preuzeo klupu do nove sezone, kad bi trebalo da stigne neki novi trener, pominju se i dalje i Konte i Anćeloti, ali to su čini se, u ovom trenutku, bez novca i Lige šampiona nerealne mete.

Ono što se zna je da će Milan morati da proda najmanje jednog igrača ako ne uđe u Ligu šampiona, ali i da za pojačanja neće biti novca ako ne bude daljih prodaja.

Prema pisanju italijanskih medija plan je da vjerovatno ode Andre Silva, ako ne proradi do ljeta, mada je on plaćen 40 miliona eura i teško da Žorge Mendeš može da nađe klub koji će platiti toliko.

Sljedeći na listi za odlazak je Čalhanoglu zbog koga je Montela mijenjao sisteme, nije uspio nigdje da ga uklopi, Turčin je daleko od forme iz Leverkuzena, ali ne zaboravite da je bio pod suspenzijom. Ipak, ako se ne snađe, i on će na ljeto otići iz Milana.

Sa druge strane, javnost postavlja pitanje da li to znači još slabiji tim, jer od sadašnjih fudbalera, jedino bi kasu mogao da napuni Donaruma, svima ostalim pašće dodatno cijena ako se posrtanja nastave.

Više od plasmana brine novac, 300 miliona koje Milan mora da vrati narednog oktobra, otkriveno je da je za kamatu klub uzeo novu pozajmicu.

Na to su se nadovezale Berluskonijeve kritike da je novi vlasnik obećavao mnogo više, ali navijači su i dalje bijesni na nekadašnjeg italijanskog premijera koji ništa nije uložio pet godina, a sad kritikuje nasljednike kojima je prodao klub.

U svakom slučaju, najbolnija bi bila prodaja Donarume, sigurno će se pojaviti Rajola sa tim zahtjevom ako Milan završi van Lige šampiona i čini se da će to biti veliki problem. Real i PSŽ navodno žele da plate pedesetak miliona za talentovanog golmana, koji takođe ne brani ni blizu tako dobro kao prošle sezone.

U svakom slučaju, jedno je gledati kroz ružičaste naočare kako posmatraju u Milanu, a drugo kako stvarno stoje stvari...

(sportske.net)

Portal Analitika