Abiznis

Obuka za zanimanje zaštitara za nezaposlene na sjeveru

Po Ugovoru o programu obrazovanja za sticanje stručne kvalifikacije zaključenog između Zavoda za zapošljavanje Crne Gore i Organizatora obrazovanja odraslih Urban Protection Training Centar Montenegro obuci za zanimanje zaštitar/ka lica i imovine od 2. oktobra do 2. novembra 2017. godine pristupilo je 15 nezaposlenih lica iz područnih jedinica Bijelo Polje i Mojkovac. Nastava se odvijala u područnoj jedinici Ustanove u Bijelom Polju.
Obuka za zanimanje zaštitara za nezaposlene na sjeveru
Portal AnalitikaIzvor

Zavod za zapošlavanje je prepoznao značaj ovog deficitarnog zanimanja u oblasti bezbjednosti i nezaposlenim licima omogućio besplatnu obuku, koja traje 28 dana, nakon čega polaznici polažu ispit za dobijanje sertifikata.

"Stručni timovi PU "Urban Protection Training Centar Montenegro" permanentno obavljaju evaluaciju i monitoring procesa, kvaliteta i rezultata programa. Dio monitoringa je i praćenje polaznika na stručnom ispitu, pred komisijom MUP-a. Potreba za licenciranim zaštitarima je sve veća, što može biti dragocjena informacija za nezaposlena lica. Vremenski interval od početka obuke do zaposlenja je relativno kratak, a praćen je sveobuhvatnom podrškom polaznika i brigom o njihovim potrebama. Ustanova daje i preporuke obučenih kandidata za konkretne poslove, tako da kontinuiranom edukacijom i praćenjem daljih rezultata pomaže polaznicima prilikom zapošljavanja", saopštili su organizatori obuke.

Portal Analitika