Region

Vučić: Svaki put kad je opozicija tražila izbore imala ih je

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da opozicija traži vanredne parlamentarne izbore i da on ispunjava želje opoziciji.
Vučić: Svaki put kad je opozicija tražila izbore imala ih je
Portal AnalitikaIzvor

"Svaki put kad su do sad tražili imali su ih", izjavio je Vučić u intervjuu za Insajder, koji je sinoć emitovan na televiziji Prva.

On je ponovio da se u Srpskoj naprednoj stranci razgovaralo o mogućem raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora zajedno sa izborima za Skupštinu Beograda. Upitan zbog čega bi se ti izbori raspisivali i zar nije jedini slučaj da se raspišu ako Vlada Srbije nije stabilna, Vučić je rekao da je Vlada stabilna i da i on brani i zastupa isti argument pred predstavnicima SNS.

"Zašto da raspisujemo izbore kad nismo dovoljno argumenata za raspisivanje izbora čuli", rekao je Vučić.

Vučić je ocijenio da u Srbiji postoji "demokratija u pravom smislu te riječi", a da je druga stvar što nekima, kako je naveo, možda smeta njegova marljivost.

On je kazao da nije tačno da svu vlast drži u svojim rukama, dodajući da "država nikad nije zavisila od jednog čovjeka".

"Živimo u demokratiji u pravom smislu te riječi i mislim da smo određene pomake napravili, a druga je stvar što nekima smeta, možda bi neko rekao snaga moje ličnosti, možda moja marljivost, a neki drugi bi rekli da to je zato što ne poštuje dovoljno političke protivnike i stalno hoće protiv nas da se bori. Možda je u tome moja krivica. Mislim da je to dobro, da to unosi dinamizam i živost", kazao je predsjednik Srbije.

On je odbacio tvrdnje da u svojim izjavama praktično govori da mrzi opoziciju.

Upitan zašto saopštenja SNS-a obiluju uvredama, pa čak i govorom mržnje, Vučić je kazao da vjeruje da su se takva saopštenja prorijedila.

"Mislim da se u posljednje vrijeme to bar malo promjenilo. Nadam se, ne mogu da pratim to, ali sam im rekao: 'Kada oni nas vrijeđaju, nemojte da odgovarate uvredama'. Tačno je da su oni godinu, dvije, na svaku njihovu uvredu odgovarali uvredom", rekao je lider SNS-a.

(Beta)

Portal Analitika