Crna hronika

Udes kod Kokota: Povrijeđeni se oporavljaju, Vujović pušten nakon saslušanja

Vozač „kedija“ Vojislav Vujović (66) koji je izazvao sudar sa „mercedesom“ policijske pratnje predsjednika DPS-a Mila Đukanovića u Kokotima saslušan je juče pred osnovnim državnim tužiocem i pušten da se brani sa slobode.
 Udes kod Kokota: Povrijeđeni se oporavljaju, Vujović pušten nakon saslušanja
Portal AnalitikaIzvor

 U udesu koji se dogodio u četvrtak oko 17.30 sati osim Vujovića, povrijeđeni su i policajci Jovan Trebješanin i Dražen Živković, te vozač „kedija“ Vojislav Vujović. Trebješanin je povrijedio kuk i oporavlja se, a njegov kolega Živković se ugruvao i pušten je iz bolnice. Predsjednik DPS-a ocijenio je da je u pitanju obična saobraćajka koja je mogla da ima tragične posljedice. On je to saopštio juče u Budvi, dan nakon udesa. Do sudara je došlo kada je „kedijem“, nikšićkih registracija, Vujović preticao i sudario se sa „mercedesom“ iz pratnje Đukanovića.

- Znam da odmah kreću medijske špekulacije. To je jedan običan saobraćajni udes koji je nažalost mogao završiti i tragično, sa mnogo težim posljedicama. Na sreću to se nije dogodilo - kazao je Đukanović. Đukanović je preksinoć nakon konvencije na Cetinju posjetio povrijeđene u Kliničkom centru Crne Gore. Đukanović je to učinio zajedno sa direktoricom KCCG Zoricom Kovačević i direktorom Urgentnog centra Nerminom Abdićem.

 - Računam da će se u našim i njihovim životima sve brzo normalizovati - kazao je Đukanović. Do udesa je došlo kada je vozač „kedija“ preticao na punoj liniji, i sudario se sa „mercedesom“ koji se kretao iz suprotnog smjera.Prije toga, dva vozila pratnje uspjela su da izbjegnu sudar sa „kedijem“. „Mercedes“ se zapalio, ali su Živković i Trebješanin uspjeli da izađu na vrijeme.

- Vozilo iz pratnje je nakon kontakta sa civilnim vozilom izgorjelo i na njemu je nastupila totalna materijalna šteta – saopšteno je iz policije. (Pobjeda)

Portal Analitika