Politika

Kolić: Očigledna je Đukanovićeva mržnja prema Demokratama

Potpredsjenik Demokrata Dženan Kolić, poručio je da je očigledna mržnja Mila Đukanovića prema njima, pri samom pomenu imena ove partije, što se kako dodaje naročito vidjelo sinoć na Cetinju prilikom tribine DPS-a.
Kolić: Očigledna je Đukanovićeva mržnja prema Demokratama
Portal AnalitikaIzvor

Đukanović je sinoć  sa Cetinja, iz spomen doma u Bajicama, da u ovom gradu nikada nije bilo kolebanja kada se radilo o državi i da ga neće biti ni ovoga puta, na izborima 26. novembra.

''Da su Demokrate sve vrijeme u pravu kada upozoravaju javnost Crne Gore na nekontrolisanu i progresivno narastajuću agresiju i mržnju OKG-DPS, potvrdio je na sinoćnjem otužnom nastupu i vlasnik DPS, Milo Đukanović. Osiona tirada po kompletnoj opoziciji. I gle čuda – svi izdajnici! Neko manje, neko više, ako je sudeći po demagogiji Mila Đukanovića. Samo je DPS sveti bastion političkog progresa i napretka, čuvar države! Ma, neće biti da je tako. Izuzetna agresivnost i duboka mržnja najočiglednija je bila pri pomenu Demokrata. Uvjereni smo – ne bez razloga. Svih ovih godina opozicione partije su se mogle planski svađati, potkupljivati, manipulisati, ali kad se naišlo na nepodmitljivu, nesalomljivu, časnu, hrabru, stručnu partiju, tu nastaju problemi. Nema rješenja. A snaga Demokrata rapidno raste. Nezaustavljivo. Boli vlasnika DPS podrška koju su Demokrate masovno dobile od onih starih, izvornih suverenista. Istih onih koji su najbolji svjedoci DPS-ovog ćeranja, barikada i ostalih nepočinstava'', govori Kolić.

Kolić smatra da je etiketiranje neprijatelja Crne Gore i izdizanje njegove ličnosti standardna taktika Đukanovića kako bi skrenuo od ''nevesele aktuelne društvene zbilje''.

''I da opet, bježeći od nevesele aktuelne društvene zbilje u Crnoj Gori, za koju je direktno odgovoran, Đukanović, po starom receptu,čak i u najperspektivnijem političkom subjektu vidi neprijatelje Crne Gore, a sebe uzdiže do “svetog spasitelja” i branioca. Ovo je već četvrta država koju on najbolje brani, bolje od svih ostalih. A kako ih je branio i odbranio osjeća svaki građanin, osim onih malobrojnih koji su iskusili blagostanje, unovčivši blizinu “dvoru” i privilegijama koruptivne provenijencije. Ne želeći da ulazimo u stupidarije Đukanovića, koje je izjavio na sinoćnoj žalosnoj smotri u Bajicama, nameće nam se samo nekoliko pitanja:

– Zašto odmah ne prijavite i ne uhapsite onog kojeg ste označiili da je radio te strašne stvari protiv države, a koji se navodno nalazi u Demokratama? Ako to ne učinite, očekujemo da prijavite sami sebe, jer ste priznali da ste time izvršili krivično djelo.

– Pošto imate dovoljno obraza da nekome spočitavate političku prošlost, i to izmišljajući laži, progovorite o vašim aktivnostima devedesetih godina :”Ko se slikao po ratištima sa vašim ratnim saborcima, jeste li to bili Vi ili Aleksa Bečić iz osnovne škole”?

– Kako navodite da ste vi i DPS jedini garant multietničkog sklada, odgovorite na pitanje: “Ko je davao izjave kako mrzi šahovnicu i kako bi ispravljao granice prema našem susjedu Hrvatskoj, da li ste to Vi ili neko od nas”?

– Pominjete istorijska nedjela prema Crnoj Gori, gubljenje države sa početka dvadesetog vijeka. Odgovorite na pitanje: “Koga Šešelj imenuje kao ratnog saborca, da li Vas ili opet nekoga iz Demokrata”?

– Govorite o cetinjskim patriotima, bastadurima, mladićima, licemjerno se pozivate na njih. Odgovorite na pitanje: “Kakva je bila vaša ideologija 1992, 1993 godine, dok su oni na Cetinju klicali Crnoj Gori”?

– Kada ste se slikali sa vojnim jedinicama po ratištima vojska vam je bila dobra, pa odgovorite : “Ko je bio član kolektivne Vrhovne komande Vojske Jugoslavije, čije jedinice sada kvalifikujete kao „zloglasne“, je li opet Aleksa Bečić sa svojih 7 godina ili možda vi”?'', upita Kolić.

On smatra da su Đukanovićeve ocjene vezane za ekonomiju ''komične''

''Da se ne radi o sudbinama ljudi,da crnogorska ekonomija ima još vremena da čeka, ono što se sinoć izgovorili bilo bi komično. Zasjenili bi čak i neprevaziđeni cetinjski humor.  Vaše smijanje na pomen “istorijskih izbora” govori apsolutno sve. Svaki predsjednički, parlamentarni, lokalni u zadnjih 30 godina su Vama istorijski. I Vi posle sve imate obraza da gledate ponosne Cetinjane, i da ih onako cinično u oči lažete i smijete se. I to usred našeg Cetinja, srca Crne Gore, grada sa vjekovnom junačkom istorijom, naroda koji je baštinio čast i poštenje kao vrhovne vrijednosti postojanja. Kad smo već kod pitanja, da Vas još nešto priupitamo. Ko krije istinu o nalogodavcima ubistva Duška Jovanovića, Gorana Žugića, Belog Raspopovića..? Upravo Vi, šefe nad šefovima organizovanog kriminala u Crnoj Gori i najveća politička kukavice koja ne smije izgovoriti ime ni jednog jedinog kriminalca. Na kraju, Vi koji ste svojevremeno “najviše mrzjeli stopostotne Crnogorce”, nećete ovo razumjeti, ali svi pošteni i časni građani hoće – svakom Demokrati je draže da ga ljudi prepoznaju kao nekog ko u svom gepeku nosi čokoladice i bombone, nego arsenal oružja i municije'', zaključuje Kolić.

Portal Analitika