Abiznis

Biznis karavan u Tivtu: Veliki projekti kao podsticaj privrednicima

Razvojom i realizacijom velikih projekata na teritoriji opštine Tivat, privrednici su postali itekako zaintresovani za razvoj svojih djelatnosti i to im je dalo povoda da više ulažu u svoj privatni biznis, kazala je ministarka ekonomije Dragica Sekulić na sastanku sa predsjednicom Opštine Tivat Snežane Matijević i privrednicima na kojem je predstavljeno 9 programa podrške privredi koje sprovodi Ministarstvo ekonomije.
Biznis karavan u Tivtu: Veliki projekti kao podsticaj privrednicima
Portal AnalitikaIzvor

„Tivćanima su poznati naši programi podrške. Mi već imamo dva projekta koja su finansirana u opštini Tivat u okviru naših programa“, kazala je ministarka Sekulić.

Na sastanku je bilo riječi i o tome koje su to buduće aktivnosti koje bi se mogle realizovati, a koje bi olakšale poslovanje preduzeća.

„Ministarstvo ekonomije je ministarstvo koje je posvećeno privredi i privrednici treba da znaju da u svakom trenutku imaju svoju kontakt osobu sa kojom mogu da razgovaraju u vezi sa svojim poslovanjem“, kazala je ministarka Sekulić.

Predsjednica Opštine Tivat Snežana Matijević kazala je da Opština ima razumijevanja za privrednike, što pokazuje osnivanje Sekretarijata za ekonomski razvoj i preduzetništvo u avgustu prošle godine.

„Mi se kao Opština trudimo da izađemo u susret privredniicma i uključimo ih u mnoge aktivnosti koje se dešavaju u našem gradu. Kao Opština smo učestvovali u smanjenju nekih poreza i uvođenju olakšica da bi omogućili neke blagodeti njiovog rada“, kazala je Matijević i dodala da Sekretarijat stoji na usluzi privrednicima 24 časa.

Ministartsvo ekonomije je, uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), pokrenulo Biznis karavan – karavan dobrih poslovnih prilika, kako bi obišli sve opštine u Crnoj Gori i u direktnoj komunikaciji upoznali privrednike sa svim programima podrške razvoju biznisa koje Ministarstvo ekonomije sprovodi. Osim Tivta, do sada je Biznis karavan posjetio Bijelo Polje, Berane, Mojkovac, Kolašin, Pljevlja, Šavnik, Žabljak, Cetinje, Danilovgrad, Nikšić, Plužine i Budvu.

Portal Analitika