Rukomet

Grbić: Samo jakom odbranom rezultat neće izostati

Budućnost respektuje Mec, ali želi da ispravi greške iz prvog međusobnog duela i pokaže da može ravnopravno da igra sa svima, kazala je lijevo krilo podgoričkog tima, Itana Grbić.
Grbić: Samo jakom odbranom rezultat neće izostati
Portal AnalitikaIzvor

Budućnost i Mec odigraće u subotu u Podgorici utakmicu četvrtog kola D grupe Lige šampiona. Grbić je naglasila da 13 uzastopnih pobjeda Meca na startu nove sezone dovoljno govori o kvalitetu francuskog tima.

"Neporaženi su u Ligi šampiona i nacionalnom šampionatu. Drago mi je da smo na njihovom terenu, gdje je teško igrati, pokazali da imamo odgovor na njihovu fenomenalnu odbranu, dobar napad i sjajne šutere. Trudili smo se da tokom pauze u Ligi šampiona, u duelima sa Vardaromm i Krimom, ispravimo greške koje smo pravili. Nadam se da ćemo u subotu zadržati sve dobre stvari iz prvog meča, a ispraviti one negativne", kazala je Grbić.

Ona je istakla da rukometašice Budućnosti ne smiju dozvoliti neiznuđene tehničke greške, bez obzira što su mlade i što većina njih prvi put ima ozbiljniju ulogu u timu.

"Kvalitet rivala i Lige šampiona nam to ne dozvoljavaju. Trudili smo se da se što bolje pripremimo i ne dozvolimo da se ponovi pad u igri. Nadam se da ćemo to ispraviti i da ćemo pokazati možemo da igramo sa svima", kazala je Grbić.

Pivot Ema Ramusović očekuje tešku utakmicu, navodeći da je Mec kvalitetna ekipa.

"Igra jednu od najkvalitetnijih odbrana u Ligi šampiona. Imaju odličan napad, sjajne šutere. Naš glavni adut je odbrana, a da bi se na kvalitetan način suprostavili Mecu i napad mora biti na visokom nivou. Ukoliko odigramo odbranu kako znamo vjerujem da ni rezultat neće izostati", rekla je Ramusović.

Ona je naglasila da rukometašice Budućnosti igraju bez opterećenja i imperativa pobjede, ali sa ciljem da u svakom meču pruže maksimum.

"Fokusirane smo samo na nas i ono što mi na terenu treba da odradimo, bez opterećivanja ishodima reultata konkurenata u grupi", rekla je Ramusović.

Budućnost i Mec odigraće u subotu 12. međusobni duel u evropskim takmičenjima. Podgorički tim upisao je osam pobjeda, a svih pet mečeva dobio je pred svojim navijačima. U tri meča slavio je francuski tim. Mec je prvi međusobni duel pred svojim navijačima dobio 27:23. U prva tri kola ima sve tri pobjede, a maksimalan učinak ima i u francuskom šampionatu poslije deset odigranih kola.

Budućnost je, nakon startnog trijumfa i pobjede protiv njemačkog Bitighajma 32:24, poražena od norveškog Vajpersa 29:19 i Meca 27:23. Mec je, u prva dva kola, savladao Vajpers (30:22) i Bitighajm (30:26). Budućnost i Mec i prošle sezone bili su rivali u grupi, a obje ekipe slavile su pred svojim navijačima. U Podgorici bilo je 21:19, a u Mecu 28:25.

Duel u dvorani Morača počeće u 19 sati i 30 minuta. U drugom meču te grupe Bitighajm je u srijedu pred svojim navijačima savladao Vajpers 25:24.

Portal Analitika