Svijet

Sastanak Putina i Trampa sve izvjesniji

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da će se vjerovatno sastati sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, a mogućnost sastanka nije isključio ni Kremlj.
Sastanak Putina i Trampa sve izvjesniji
Portal AnalitikaIzvor

"Putin je veoma važan jer oni (Rusi) mogu da nam pomognu sa Sjevernom Korejom", izjavio je Tramp u intervjuu za Foks njuz.

Kako se navodi, do susreta bi moglo da dođe tokom desetodnevne turneje po Aziji, kada će Tramp posjetiti Japan, Južnu Koreju, Kinu, Vijetnam i Filipine.

Kremlj je saopštio takođe da bi Putin i Tramp mogli da se sastanu sljedeće nedjelje na samitu APEC u Vijetnamu, navodeći da su u toku razgovori o pripremi tog susreta.

"O sastanku se zaista razgovara", rekao je Peskov novinarima.

On je dodao da se, kada je riječ o međunarodnim pitanjima, teško može precijeniti značaj bilo kakvog kontakta predsjednika SAD i Rusije.

Od 6. do 11. novembra, održava se samit lidera azijsko-pacifičke ekonomske saradnje u Vijetnamu, na kojem se očekuje i učešće ruskog predsjednika, navodi ta televizija.

Savjetnik za nacionalnu bezbjednost H. R. Makmaster izjavio je da je Trampov glavni cilj tokom tog putovanja jačanje međunarodne odluke da se denuklearizuje Sjeverna Koreja.

"Mislim da će se dosta dobrih stvari desiti. Ovo je jedno od najvažnijih putovanja koje je predsjednik napravio", rekao je Makmaster.

Fox news

Portal Analitika