Politika

LP: Luka Kotor može sama da investira u lučku infrastrukturu

Sudbina Luke Kotor je u rukama aktuelne lokalne vlasti i menadžmenta luke. Po riječima ministra Osmana Nurkovića, Vlada Crne Gore će tražiti optimalni model za privredno upravljanje operativnom obalom u Kotoru, koje po osnovu privremene koncesije vrši Luka Kotor. Kako je neophodno ulaganje u infrastrukturi za sigurnost prijema velikih brodova –kruzera, od sposobnosti dogradnje lučke infrastrukture zavisi koji će model biti primijenjen, izjavio je Vido Drašković, predsjednik kotorskog odbora Liberalne partije i odbornik.
LP: Luka Kotor može sama da investira u lučku infrastrukturu
Portal AnalitikaIzvor

"Projekat  Luke Kotor za dogradnju lučke infrastrukture ocijenjen je kao najbolji na istočnoj obali Jadrana od strane INDP-a ,koja je spremna da bespovratno ulože stopedeset hiljada eura u realizaciju projekta. Dobit Luke u 2016. godini bio je milion eura. Ukidanjem rješenja, od strane ministarstva saobraćaja i pomorstva, koje je omogućilo agenciji  „Boka pilot & services „DOO Herceg – Novi da bespravno vrši pilotažu čime je neosnovano zaradila oko milion i četiri stotine hiljada eura na štetu Luke Kotor, stvorili su se uslovi za pokretanje postupka za poništenje navedenog rješenja i obeštećenje Luke Kotor", naveo je DRašković u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika. 

Poništenjem navedenog rješenja Luka Kotor će, ističe, biti jedini subjekat koji ispunjava uslove iz tendera koji je raspisala Lučka Uprava za dodjelu petogodišnje koncesije za pilotažu.

-Iz navedenog se vidi da Luka Kotor može sopstvenim sredstvima uspješno investirati u planiranu dogradnju lučke infrastrukture za bezbjedni prihvat najsavremenijih kruzera. Pred aktuelnom lokalnom vlašću i menadžmentom Luke Kotor je da li će prevladati opšti nad ličnim interesom. Prihvatanjem da sopstvenim sredstvima dogradi lučku infrastrukturu benifiti od rada i profit će pripasti Luci- podvukao je Drašković.

 

Portal Analitika