Abiznis

Platili četiri miliona, dozvole još nema

Iako smo u srijedu, 1. novembra uplatili više od četiri miliona eura komunalija za izgradnju kompleksa Porto Budva, nijesmo dobili građevinsku dozvolu od lokalnih vlasti, izjavio je Naser Ramaj, suvlasnik kompanije Alart centar, koja gradi ovaj stambeno poslovni kompleks.
Platili četiri miliona, dozvole još nema
Portal AnalitikaIzvor

On je objasnio da su im iz opštine juče izdali potvrdu da su uplatili kompletne komunalije za drugu, treću i četvrtu fazu izgradnje kompleksa bruto površine 18.298 kvadrata i 8.528 kvadrata za poslovni dio u iznosu od 4.000.570 eura, sa 20 odsto popusta jer je uplaćena kompletna suma.

- Potvrda se izdaje radi daljeg postupka za izdavanje građevinske dozvole – stoji u dokumentu koji je juče potpisao načelnik Službe za naplatu naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta Ninoslav Kaluđerović.

U ugovoru o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, koji je osim Ramaja i Kaluđerovića potpisao i gradonačelnik Budve Dragan Krapović, navodi se da građevinsku dozvolu nadležni organ može izdati nakon dobijanja potvrde od službe za napaltu da su obeveze izmirene u cjelosti.

- Kad sam 2. novembra došao po dozvolu kazali su da nema osobe koja treba da je potpiše – rekao je Ramaj i dodao da je kompletna procedura trajala duže nego što je zakonom propisano.

U ugovoru se navodi da će investitor sam snositi troškove priključka na gradsku vodovodnu, telefonsku i električnu instalaciju, kao i da će riješiti pitanje otpadnih voda, a da će opština, u skladu sa svojim mogućnostima i programom, komunalno opremiti parcelu. Izgradnja ovog stambeno-poslovnog objekta u ekskluzivnoj zoni Budve, počela je krajem aprila 2016. godine, kad je izdata građevinska dozvola za prvu fazu, a trebalo bi da bude završena za sezonu 2019. godine. Izgradnja će koštati 60 miliona eura.

Kompletan objekat ima 27 hiljada kvadratnih metara bruto razvijene površine, 400 garažnih mjesta u dvije podzemne etaže, prizemlje, mezanin i devet spratova. Planirana je izgradnja 240 stanova od 20 do 130 kvadratnih metara, sa mogućnošću spajanja po potrebi klijenta, SPA centar na 3,5 hiljada kvadrata i tržni centar na dva nivoa. Cijena poslovnog prostora kreće od pet do deset hiljada eura za kvadratni metar, a stambenog od 2,7 hiljada do 5,5 hiljada, sa uređenjem enterijera. Veći dio kompleksa je već prodat.

(Pobjeda)

Portal Analitika