Fudbal

Kad topovi utihnu, Zvezda uzela bod u Londonu

Dvije nedjelje nakon poraza koji im je Arsenal nanio golom Olivijea Žirua u završnici meča, fudbaleri Crvene zvezde odnijeli su bod sa gostovanja u Londonu.
Kad topovi utihnu, Zvezda uzela bod u Londonu
Portal AnalitikaIzvor

Ekipa Vladana Milojevića remizirala je na "Emiratima" bez golova (0:0) sa Arsenalom koji je i večeras nastupio u kombinovanom sastavu.

Zvezda ima za čime da žali, ali je i Arsenal u drugom dijelu propustio dobre prilike da stigne do gola. Slijede utakmice odluke u Bjelorusiji i sa Kelnom u Beogradu.

Arsenal: Mejsi - Debiši, Elneni, Holding - Nelson, Kokelan, Vilok (od 68' Enketija), Najls - Volkot, Vilšir - Žiru;

Crvena zvezda: Borjan - Stojković, Le Talek, Savić, Gobeljić - Krstičić, Donald - Srnić (od 86' Račić), Kanga (od 70' Milić), Radonjić (od 89' Pešić) - Boaći;

Dva različita poluvremena imali smo prilike da vidimo na "Emiratima" večeras, a oba su bila podjednako zanimljiva.

Ekipi Vladana Milojevića trebalo je malo vremena da shvati da naspram sebe ima kombinovani sastav Arsenala kojem može da parira i ne samo to.

Sredinom prvog poluvremena Zvezda je ušla u meč i počela da prijeti protivniku, a "krešendo" je uslijedio u samoj završnici kada su propuštene dvije sjajne prilike.

Deset minuta prije odlaska na odmor, lopta poslije karambola u šesnaestercu domaćih, stiže do Vujadina Savića koji glavom tuče pod prečku ali golman Mejsi uspijeva da odbije loptu do prečke koja je kao i u Beogradu bila saveznik Arsenala.

To ipak nije bila najbolja prilika za srpski tim u prvom poluvremenu jer se u 45. minutu otvorila kontra nakon koje je Ričmond Boaći izbio sam pred golmana Arsenala, ali je šutirao neshvatljivo loše iz idealne pozicije.

Arsenal je u prvom dijelu uglavnom bio bezopasan, izuzev u dvije situacije kada je Žiru tukao ka golu, ali je Milan Borjan oba puta odlično reagovao.

Nastavak je donio mnogo više uzbuđenja pred golom Crvene zvezde, pošto su fudbaleri Arsenala u većem dijelu drugog poluvremena kontrolisali igru i nastojali da dođu do gola.

Najbolju priliku na utakmici domaći su imali u 64. minutu nakon udarca Džeka Vilšira koji je već savladao Milana Borjana, ali je loptu sa gol linije akrobatskim potezom izbacio Damjan Le Talek.

Tek u završnici utakmice Zvezda je uspjela da se oslobodi pritiska Arsenala i da napravi nekoliko izleta na protivničku polovinu, ali to nije dalo rezultata.

Narednu utakmicu u Ligi Evrope Crvena zvezda igra 23. novembra protiv BATE Borisova u gostima, dok će Arsenal u goste Kelnu, koji se poslije večerašnje pobjede nad šampionom Bjelorusije vratio u trku za drugo mjesto na tabeli.

sportske.net

Portal Analitika