Politika

Premijeri Marković i Zaev: Pokrenute su aktivnosti na avio liniji Skoplje-Podgorica-Sarajevo

Predsjednici Vlada Crne Gore i Makedonije Duško Marković i Zoran Zaev saopštili su večeras na radnom sastanku da su Crna Gora, Makedonija i Bosna i Hercegovina pokrenule inicijativu otvaranja avionske linije Skoplje-Podgorica-Sarajevo.
Premijeri Marković i Zaev: Pokrenute su aktivnosti na avio liniji Skoplje-Podgorica-Sarajevo
Portal AnalitikaIzvor

Izrazivši zadovoljstvo zbog posjete Crnoj Gori, Zoran Zaev je istakao da odnosi Crne Gore i Republike Makedonije imaju samo dobru perspektivu.

Zaev je izrazio uvjerenje i da će aktivnosti na uspostavljanju avio linije Skoplje – Podgorica – Sarajevo otvoriti nove mogućnosti za saradnju u oblasti ekonomije, turizma, kulture, sporta, obrazovanja, ali i svih drugih oblasti života.

Predsjednik Vlade Duško Marković je istakao da je ovaj susret bio dobra prilika da se još jednom konstatuju veoma dobri međudržavni odnosi, kvalitetan dijalog na najvišem političkom nivou i potpuno saglasje oko zajedničkih interesa koji se, prije svega, oslikavaju u evropskoj i evroatlanskoj agendi.

 

„Naravno, mimo integracionih interesa Crna Gora i Makedonija imaju snažan interes da unapređuju svoje ekonomije, da doprinose razvoju, da na taj način povećavaju kvalitet života građana i jedne i druge zemlje. Danas smo, takođe, razgovarali šta možemo da uradimo i sami u okviru svojih država, a i zajedno, kako bi ostvarili naš neophodan cilj, a to je rast ekonomije, razvoj, nova zapošljavanja i veći nivo standarda“ – rekao je predsjednik Marković.

 

Portal Analitika