Abiznis

Milan Srzentić novi državni sekretar u Ministarstvu ekonomije

Vlada Crne Gore imenovala je na današnjoj sjednici Milana Srzentića za novog državnog sekretara u Ministarstvu ekonomije.
Milan Srzentić novi državni sekretar u Ministarstvu ekonomije
Portal AnalitikaIzvor

Srzentić je diplomu magistra poslovnih nauka stekao na Fakultetu primijenjenih poslovnih i društvenih nauka „DOBA“ u Mariboru, Slovenija, a magistrirao je na smjeru Međunarodno poslovanje. Prethodno je diplomirao kao na inženjer elektrotehnike na Elektrotehničkom fakutetu u Podgorici, a pored toga, prošao je brojne internacionalne treninge i obuke.

Na poziciju državnog sekretara u Ministarstvu ekonomije Srzentić dolazi iz kompanije Telekom, gdje je od 2007. godine obavljao funkciju direktora Direktorata za veleprodaju i odnose sa drugim operatorima. U toj kompaniji je započeo i svoj radni angažman, gdje je od 1997. do 2002. bio zaposlen kao sistem inženjer za kablovske prenosne sisteme. U periodu od 2002. do 2006. godine u kompaniji Monet radio je kao sistem inženjer za integraciju i održavanje mobilne radio mreže, a potom kao menadžer za integraciju i održavanje mobilne radio mreže.

Srzentić je bio član Vladinog Nacionalnog Savjeta za implementaciju tačke za razmjenu Internet sadržaja, a pored toga bio je programski direktor i vođa nekoliko programa u kompaniji Telekom. Bio je, između ostalog , i koordinator radne grupe za implementaciju novih ITU kodova dodijeljnih Crnoj Gori.

U 2012. godini bio je proglašen za menadžera godine Crnogorskog Telekoma, a godinu kasnije je proglašen za lidera tima godine u istoj kompaniji.

Portal Analitika