Politika

Italijanski senator: Evropa može mnogo toga da nauči od Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović u razgovoru sa senatorima Republike Italije Paolom Korsinijem i Vitom Rozariom Petroćelijem pozdravio je ovu posjetu Crnoj Gori kao nastavak redovne i otvorene saradnje Crne Gore i Italije.
Italijanski senator: Evropa može mnogo toga da nauči od Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Brajović zahvalio je na snažnoj pomoći Italije u ostvarivanju cilja Crne Gore da postane 29. članica NATO. On je istakao posvećenost naše zemlje ulasku u EU i izrazio očekivanje podrške Italije za punu primjenu principa regate prilikom prijema novih članica, za koji se Crna Gora zalaže.

Senator Korsini kazao je da hrabrost i odlučnost koju je Crna Gora pokazala na putu ka NATO članstvu predstavlja stepenicu više i iskrenost namjere na njenom evropskom putu.

„Evropa ima puno toga da nauči i od same Crne Gore, posebno po pitanju vjerske tolerancije i etike suživota“, naglasio je senator Korsini dodajući da je Crna Gora država koja je do obnove svoje nezavisnosti došla na miran i demokratski način.

Senator Korsini zaključio je da je „ulazak Crne Gore u EU važan i sa aspekta stabilizacije Balkana“.

Tokom razgovora o aktuelnom političkom trenutku u Crnoj Gori, senator Korsini je iznio nadu da će oni koji protežiraju bojkot Parlamenta, dobro razmisliti da li je za njihovu državu važnije da ostvare svoj lični politički cilj ili da čuvaju dostojanstvo institucija.

Brajović je ocijenio neprihvatljivim zahtjev opozicije da se prije uspostavljanja dijaloga vlasti i opozicije prvo mora utvrditi datum novih izbora, uz zaključak da se izbori ne mogu ponavljati sve dok strana koja gubi ne bude zadovoljna rezultatom.

Portal Analitika