Kultura

Filmski centar raspisao četiri konkursa za sufinansiranje projekata

Filmski centar Crne Gore objavio je prve konkurse za podršku filmskim projektima u četiri kategorije tokom 2017. godine, saopšteno je Portalu Analitika iz ove institucije.
Filmski centar raspisao četiri konkursa za sufinansiranje projekata
Portal AnalitikaIzvor

- U cilju podsticanja proizvodnje kinematografskih djela i obezbjeđivanja uslova za produkciju i koprodukcionu saradnju, Filmski centar Crne Gore raspisao je konkurse za sufinansiranje proizvodnje kinematografskih djela u sljedećim kategorijama: manjinske koprodukcije, razvoj filmskih projekata, razvoj filmskih scenarija i kratkometražni igrani filmovi.

Konkurs je namjenjen pravnim licima - filmskim producentima registrovanim u Crnoj Gori za djelatnost filmske proizvodnje, odnosno fizičkim licima - autorima filmskih scenarija u kategoriji razvoj filmskih scenarija – navodi se u pozivu.

Raspisivanje ovih konkursa organizovano je u skladu sa Pravilima o postupku, načinu i kriterijumima za sprovođenje konkursa o sufinansiranju kinematografskih djela, a podnešene prijave ocjenjivaće petočlana komisija.

Rok za prijavljivanje je 2. decembar do 12 časova.

Sve informacije o samom konkursu, kao i potrebna dokumentacija, mogu objavljeni su na internet stranici Filmskog centra.

Portal Analitika