Politika

Grupa prijateljstva parlamenta Irana prvi put u Crnoj Gori

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović iskazao je zadovoljstvo današnjom zvaničnom posjetom predstavnika Grupe prijateljstva sa Crnom Gorom Islamske konsultativne skupštine Islamske Republike Iran, na čelu sa predsjednicom grupe Parvane Salašhuri.
Grupa prijateljstva parlamenta Irana prvi put u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Brajović istakao je da je ulaskom Crne Gore u NATO ostvaren jedan od najvećih spoljnopolitičkih ciljeva, a da su u pogledu evropskih integracija ostvareni rezultati koji je svrstavaju na lidersku poziciju u regionu.

Na sastanku je zaključeno da, postoji prostor za intenziviranje parlamentarne i ekonomske saradnje, posebno u oblasti turizma i kulturne razmjene obzirom na potencijale dviju država, čemu bi vizna liberalizacija, kao i uspostavljanje direktne avio linije značajno doprinijeli.

Predsjednica Grupe prijateljstva sa Crnom Gorom Islamske konsultativne skupštine istakla je da je jedan od ciljeva Irana da sa svim zemljama, bez obzira na njihovu veličinu i broj stanovnika, ima prijateljske odnose jer, kako je rekla, svaka država za sebe može imati uticaj na stanje u svom okruženju. Gospođa Salašhuri je takođe istakla interesovanje Irana da sa Crnom Gorom potpiše krovna dokumenta i sporazume, kao bazu za saradnju na svim poljima od obostranog interesa.

Portal Analitika