Abiznis

Uručena rješenja za ocjenjivanje usaglašenosti za ugradnju uređaja za pogon auta na gas

Pravna lica „Institut za transport“ d.o.o i Univerzitet Crne Gore - Mašinski fakultet, Podgorica dobili su rješenja da u naredne četiri godine, kao ovlašćena kontrolna tijela, obavljaju djelatnost ocjenjivanja usaglašenosti proizvoda: ugradnju uređaja i opreme za pogon motornih vozila na tečni naftni ili prirodni gas, saopšteno je Portalu Analitika iz Ministarstva ekonomije.
Uručena rješenja za ocjenjivanje usaglašenosti za ugradnju uređaja za pogon auta na gas
Portal AnalitikaIzvor

Javni poziv za prikupljanje ponuda za ovlašćivanje tijela za ocjenjivanje usaglašenosti za ugradnju uređaja i opreme za pogon motornih vozila na tečni naftni ili prirodni gas bio je raspisan od 13. do 21. oktobra ove godine.

Na javni poziv su u predviđenom roku dostavljene dvije ponude: od „Instituta za transport“ d.o.o i Univerziteta Crne Gore - Mašinski fakultet, Podgorica. Komisija za vrednovanje ponuda izvršila je uvid u dostavljene ponude i utvrdila da obje ispunjavaju uslove propisane Javnim pozivom za obavljanje djelatnosti za ocjenjivanje usaglašenosti za ugradnju uređaja i opreme za pogon motornih vozila na tečni naftni ili prirodni gas.

U skladu sa tim, Ministarstvo ekonomije je pomenutim pravnim licima uručilo rješenja  za ovlašćivanje tijela za ocjenjivanje usaglašenosti za ugradnju uređaja i opreme za pogon motornih vozila na tečni naftni ili prirodni gas. Danom donošenja i dostavljanja rješenja, „Institut za transport“ d.o.o i Univerzitet Crne Gore - Mašinski fakultet mogu početi sa obavljanjem ove djelatnosti.

 

Portal Analitika