Politika

Demokrate prikupile 1.655 eura za lokalne izbore

Demokratska Crna Gora sakupila je za lokalne izbore u Petnjici, Mojkovcu, Tuzima i na Cetinju 1.655 eura od prihoda pravnih i fizičkih lica, pokazuju podaci objavljeni na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije. Demokrate su za sada jedina partija koja je prikupila novac za lokalne izbore.
Demokrate prikupile 1.655 eura za lokalne izbore
Portal AnalitikaIzvor

Prema izvještaju ASK, najveće priloge, od po 200 eura, dali su predsjednik partije Aleksa Bečić i generalni sekretar Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović.

Poslanik Danilo Šaranović donirao je 130 eura, dok su Milojica Tešović, Momčilo Leković i Momo Koprivica donirali po 100 eura. Poslanica Valentina Minić priložila je 110 eura, a direktor partije Vladimir Vujović 100 eura. Lokalni izbori u tri crnogorska grada, Cetinju, Mojkovcu i Petnjici biće održani 26. novembra, a takođe i u gradskoj opštini Tuzi.

Na lokalnim izborima na Cetinju, pravo glasa ima 14.419 građana, što je 196 manje u odnosu na prošlogodišnje izbore, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Kako se navodi, broj birača u biračkom spisku u opštini Mojkovac je 7.141, što je za 65 manje od izbora održanih 16. oktobra prošle godine.

Kada je u pitanju opština Petnjica, broj birača u biračkom spisku po kome su održani prethodni izbori 16. oktobra prošle godine je 6.327, dok ih je za lokalne izbore u toj opštini 87 manje upisanih.

Dnevne novine

Portal Analitika