Crna hronika

Vidoje Stanišić uhapšen na granici sa Srbijom

Vidoje Stanišić, član “zagoričkog klana”, uhapšen je juče nadomak graničnog prelaza sa Srbijom, kada je pokušao da pobjegne iz Crne Gore, saopšteno je sinoć Dnevnim novinama iz Uprave policije.
Vidoje Stanišić uhapšen na granici sa Srbijom
Portal AnalitikaIzvor

Osim Stanišića, u ovoj akciji rožajske i beranske policije, priveden je i Miomir Đukić iz Berana, za kojeg se sumnja da je nedavno postavio eksploziv pod automobil Kenana Sujkovića u Beranama, koji je policija sjutradan deaktivirala.

Da se kriminalci u Crnoj Gori ne osjećaju bezbjedno i pokušavaju naći utočiste u zemljama iz okruženja govori i jučerašnja akcija, kazao je za DN Enis Baković, šef Sektora kriminalističke policije.

“Postupajući po operativnom saznanju da Crnu Goru treba da napusti Vidoje Stanišić, član zagoričkog klana, za kojim je raspisana potjernica od strane Centra bezbjednosti Podgorica, zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri i po godine, službenici rožajske policije lišili su ga slobode nekoliko kilometara nadomak graničnog prelaza sa Srbijom. U vozilu koje se kretalo kao “čistac” ispred auta u kojem je bio Stanišić za volanom je bio Miomir Đukić iz Berana, koji je takođe priveden u Odjeljenje bezbjednosti Rožaje.

Nakon kriminalističke obrade, u saradnji sa Forenzičkim centrom, Đukić je lišen slobode zbog događaja od 21. oktobra ove godine, kada je postavio eksplozivnu napravu pod vozilo marke “pežo 607” u Beranama, u vlasništvu Kenana Sujkovića, koju su narednog dana policajci deaktivirali. Đukić će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilastvu na dalje postupanje”, kazao je Baković.

On naglašava da je ova akcija još jedan dokaz da se kriminalci u Crnoj Gori neće osjećati bezbjedno, što je direktor policije Slavko Stojanović naglasio u obraćanju na Dan unutrašnjih poslova.

“Službenici Uprave policije nastaviće preduzimanje preventivnih i represivnih radnji nad bezbjednosno interesantnim licima, u cilju zaštite mira i sigurnosti građana, što je naš osnovni zadatak”, kazao je Baković.

Sa Stanišićem je bio i Željko Popović, koji je i upravljao vozilom, dok je u „čistaču“ ispred njih za upravljačem bio Đukić, sa saputnicima Milom Ilićem i Ivanom Biletićem.

Prema operativnim saznanjima, kako je naveo načelnik OB Rožaje Sadik Šabanović, ova lica su trebala ilegalno da napuste teritoriju Crne Gore.

„Upravo zbog informacija da se na području ovog grada zbog nepristupačnosti terena vrše ilegalni prelazi granice, policijski službenici su pojačali kontrole i postupajući po navedenim saznanjima izveli ovu akciju“, rekao je Šabanović DN, koji je ovu akciju korodinirao sa načelnikom CB Berane Velimirom Furtulom.

Dnevne novine

Portal Analitika