Društvo

Održana konstitutivna sjednica Senata Prijestonice

Danas je na Cetinju održana konstitutivna sjednica Senata Prijestonice kojom je predsjedavao Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, a u kojoj su učestvovali: potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sitem, mr Milutin Simović, predsjednik Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, akademik Dragan K. Vukčević, v.d. ministra kulture, Zoran Pažin, v.d. rektora Univerziteta Crne Gore, prof. dr Danilo Nikolić, Gradonačelnik Prijestonice, Aleksandar Bogdanović, predsjednik Skupštine Prijestonice, Jovan Martinović i v.d. generalnog sekretara Ministarstva vanjskih poslova, Veselin Šuković.
Održana konstitutivna sjednica Senata Prijestonice
Portal AnalitikaIzvor

Nakon što je konstatovano da su ispunjeni zakonom propisani uslovi konstituisan je Senat Prijestonice koji je usvojio Poslovnik o svom radu.

Senat je konstatovao da je, nakon održane javne rasprave i informisanja Skupštine Prijestonice, gradonačelnik Prijestonice utvrdio Program razvoja Prijestonice za 2018. godinu. Ovim programom opredijeljeni su projekti kojima se doprinosi otvaranju novih radnih mjesta, razvojni i infrastrukturni, kao i oni koji su u funkciji očuvanja kulturno - istorijskog i prirodnog nasleđa Prijestonice. Takođe su opredijeljeni projekti valorizacije turističkih potencijala kao i ostali  kroz koje će se realizovati program razvoja Prijestonice. Nakon što je Senat usvojio ovaj Program dostavio ga je Vladi na saglasnost.  

Portal Analitika