Društvo

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava poziva sve građane da prijave nasilnike

Najoštrije osuđujumo monstruozno ponašanje pojedinaca koji su u stanju da počine ovakva nedjela, kazali su iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava povodom surovog ubistva profesorice u penziji.
Ministarstvo za ljudska i manjinska prava poziva sve građane da prijave nasilnike
Portal AnalitikaIzvor

Ministarstvo poziva sve građanke i građane da prijave nasilnike i svaki oblik nasilja koji uoče.

“Apelujemo na sve institucije da obrate veću pažnju na načine da se nasilje spriječi, na prvom mjestu nasilje nad ženama, tako što će se vjerovati ženama koje se obrate za pomoć zbog porodičnog ili partnerskog nasilja”, kazali su iz ministarstva.

“Danas šaljemo poruku prvenstveno institucijama i građanima/kama, da moraju da se uvedu liste za procjenu rizika za ponavljanje nasilja, zatim da mora da se napravi bolja evidencija nasilja u porodici i da mora da se uvede odgovornost profesionalaca koji postupaju u ovakvim slučajevima, jer dok god ne postoji ta lična odgovornost, slučajevi poput ovog će se ponavljati”, smatraju oni.

Na kraju, apel upućuju i medijima da odgovorno izvještavaju o nasilju nad ženama, jer iako postoji validan zakonodavni okvir, kako smatraju, evidentno postoje i problemi u njegovoj primjeni i koordinaciji.

Portal Analitika