Crna hronika

Nikšić: Rasvijetljeno pet krivičnih djela teška krađa

Službenici Centra bezbjednosti Nikšić su preduzimajući aktivnosti na otkrivanju i rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, izvršenih na teritoriji Opštine Nikšić, rasvijetlili pet krivičnih djela teška krađa počinjenih u septembru i oktobru.
Nikšić: Rasvijetljeno pet krivičnih djela teška krađa
Portal AnalitikaIzvor

Tom prilikom, policijski službenici su lišili slobode jedno lice zbog sumnje da je počinilo tri krivična djela teška krađa, a protiv dva lica su podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku zbog sumnje da su počinila dva krivična djela teška krađa.

Naime, službenici CB Nikšić su, rasvijetlili tri krivična djela teška krađa, počinjena u oktobru na štetu tri ženske osobe, i tom prilikom lišili slobode B.M. (38) iz Nikšića, zbog sumnje da je počinio ova krivična djela. On je, sumnja se, pritrčavao ženskim osobama i iz ruku im otimao novčanike sa novcem i dokumentima, nakon čega se udaljavao u nepoznatom pravcu.

O događajima je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je naložio da se B.M. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio tri kriviča djela teška krađa. Njemu je, nakon saslušanja, državni tužilac odredio zadržavanje u službenim prostorijama do privoda sudiji za istragu.

Nadalje, službenici CB Nikšić su rasvijetlili dva krivična djela teška krađa, počinjena u septembru 2017. godine na štetu restorana „Željezara“, koji je u vlasništvu Uprave za imovinu i na štetu Mesne industrije „Goranović“, i tom prilikom podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv I.H. (28) i B.K. (22), oba iz Nikšića. Oni su, kako se sumnja, u dva navrata otuđili dijelove rashladnih vitrina i dvoje unutrašnjih vrata od eloksirane bravarije.

O događajima je obaviješten državni tužilac u ODT u Nikšiću koji je naložio da se protiv I.H. i B.K. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili dva krivična djela teška krađa. 

Portal Analitika