Fudbal

Meč istine za Napoli

Napoli je skoro perfektan u italijanskom prvenstvu, u 11 utakmica ima 10 pobjeda i remi, ali u Ligi šampiona strahuje za prolaz u osminu finala.
Meč istine za Napoli
Portal AnalitikaIzvor

,,Azuri“ imaju svega tri boda iz isto toliko kola i na ,,minus 3“ su u odnosu na Šahtjor. Na ,,San Paoli“ večeras stiže maksimalni Mančester siti, od kojeg je Napoli prije 15 dana poražen 2:1, a imao je promašen penal. Trener Napolitanaca Mauricio Sari govorio je o Sitiju kao najboljem timu u Evropu, a Pepa Gvardiolu je okarakterisao kao najboljeg trenera na svijetu. - Ne možete porediti Gvardiolu i mene. Kad bih sad otišao u penziju, niko me se ne bi sjećao, jer ništa nijesam osvojio. Volim njegovu filozofiju, način na koji njegovi timovi igraju, vidjeli smo kako su kretali igrači Sitija u prošlom meču.

Govorimo o treneru koji je promijenio fudbal. Brojni hvalospjevi na račun trenera i igrača Sitija ne znače da Sari ne vjeruje u svoj tim. - Obično imaju sjajan ulazak u utakmicu. Postigli su dosta golova u ranoj fazi meča, potrebno je da promijenimo taj pristup ili zatražimo od Uefe da utakmica počne od 21. minuta - našalio se Sari. - Navikli su da poslije 20-30 minuta budu rasterećeniji, moramo zadržati ravnotežu u igri što je duže moguće i vidjeti njihovu reakciju. Siguran sam da im možemo napraviti probleme, ali očigledno da će nam biti potrebno savršeno odbrambeno izdanje. Pep: Zašto na bod? Sitiju bi bod bio dovoljan za osminu finala.

 - Zašto bismo igrali na remi, kada možemo da idemo na pobjedu - prokom e n t a r i s a o j e P e p Gvardiola. - Izaći ćemo na teren da uzmemo tri boda, vidjećemo šta će se dešavati tokom meča. Siti, Napoli i Šahtjor su slični, svi su jaki timovi. Sviđa mi se kako igra Napoli. Kralj je uzdrman Da Napoli nije u delikatnoj poziciji, derbi večeri bio bi duel Totenhem - Real Madrid. Engleski i španski predstavnik su prilično mirni u grupi H jer imaju po sedam bodova, šest više od APOEL-a i Borusije Dortmund. U tim ,,pijevaca“ vraća se Hari Kejn i to je najbolja vijest za menadžera Maurisija Poketina. Totenhem nikada nije pobijedio Real, koji u London dolazi uzdrman porazom od Đirone kojim je ostao na osam bodova zaostatka od Barselone u Primeri. - Ovo je dobra šansa da to promijenimo. Naravno, izazov je veliki. Kada hvalim Real Madrid, to je zato što osjećam da su najbolji tim na svijetu.

Ali, u isto vrijeme dok to govorim, vjerujem da možemo pobijediti. Imam vjeru u igrače, način na koji možemo da igramo i pobijedimo ih - izjavio je Poketino. Madridski mediji pisali su o lošoj atmosferi među ,,merengesima“ tokom i nakon meča sa Đironom, ali bi trijumf na ,,Vembliju“ - koji bi donio prolaz, sigurno sve promijenio. - Nikada nijeste srećni kada izgubite ili remizirate, ali pred nama je važan meč. Ne možemo da razmišljamo o porazu. Moramo to iskoristiti za motivaciju i povratak na pravi put. Nijesmo dobro igrali u prošlom meču, sada imamo šansu da se ispravimo - poručio je lijevi bek Marselo.

Posljednji voz za Monako

Stevan Jovetić je u konkurenciji za tim Monaka, koji ima samo bod i mora da savlada maksimalni Bešiktaš u gostima. - Ovo mi je četvrta godina u klubu. Vjerovao sam cijelo vrijeme i vjerujem i dalje. Igrali smo polufinale Lige šampiona, osvojili francusku ligu i sada vjerujemo u sebe. Ostale su nam tri utakmice, mečevi koji znače mnogo - rekao je trener Leonardo Žardim. (arena)

Portal Analitika