Crna hronika

Đurišić se kaje što je potegao pištolj

Dvadesetdevetogodišnji Savo Đurišić iz Ulcinja juče je u podgoričkom Višem sudu priznao da je ubio Beća Likaja sa Kosova (53) i rekao da žali zbog toga. Đurić je, prema navodima optužnice, ubio Likaja u stanu gdje je živjela njegova djevojka Mirnesa Divljanović.
Đurišić se kaje što je potegao pištolj
Portal AnalitikaIzvor

Optuženi je ispričao da je pištolj nosio zbog problema koje je njegovoj djevojci Mirnesi priređivao njen bivši momak Samir Usanbećiraj, koji je na njih „potezao“ automatsku pušku. - Volio bih da mogu vratiti vrijeme, radije bih da sam ja mrtav – naveo je Đurišić. Ispričao je da je sa svojom djevojkom živio u stanu ali da su se „sporečkali“ porukama i da mu je ona saopštila da će prenoćiti u Podgorici. Nakon toga optuženi je, kako navodi, sa drugom Edinom Krumićem pošao do zgrade u kojoj je živio sa Divljanović kako bi uzeo neke stvari.  - Kada sam došao do vrata stavio sam ključ u bravu, ali nijesam mogao da okrenem ni lijevo ni desno. Pomislio sam da se brava blokirala, jer je bivši momak moje djevojke nekoliko puta zaglavljivao i provaljivao u stan – ispričao je Đurišić.

Kada je shvatio da ne može da uđe u stan odlučio je da gurne vrata. - Prvo sam čuo kako je nešto palo, a onda vrisak - ne mogu odrediti je li muški ili ženski, nakon toga sam se okrenuo i ugledao polugolog čovjeka, uhvatila me panika i strah, čuo sam pucanj. Prišao sam tom čovjeku i vidio krv, pridigao sam ga. Mirnesu nijesam vidio te noći u stanu niti sam čuo njen glas, izašao sam, odbacio pištolj, ušao u kola. Ne sjećam se gdje me Krumić odvezao, znam da sam otišao u policiju da se prijavim - kazao je Đurišić. On je dodao da Likaja nije poznavao. Prema navodima optužnice Đurišić se tereti da je 4. marta u stanu svoje djevojke Mirnese Divljanović, u ulcinjskom naselju Pinješ, ubio Likaja i pobjegao. Nastavak suđenja zakazan je za 28. novembar, kada bi trebalo da bude saslušana Divljanović. (Pobjeda)

Portal Analitika