Crna hronika

Sarvan ćutao o zločinu

Emilu Sarvanu (39) iz Pljevalja, koji se sumnjiči za ubistvo tetke Durije Durke Pojatić (78) sinoć je određeno zadržavanje do 72 sata, nakon čega će biti priveden sudiji za istrage koji će se izjasniti o pritvoru. On je sinoć oko 17 sati priveden tužiteljki Tatjani Begović pred kojom se branio ćutanjem.
Sarvan ćutao o zločinu
Portal AnalitikaIzvor

Tijelo penzionisane profesorice pronađeno je u ponedjeljak oko 15 sati u njenom stanu na trećem spratu na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, Preko Morače. Pretpostavlja se da je zločin počinjen iz koristoljublja. Na tijelu je bilo više povreda, a pronađena je i krvava kutlača kojom je, kako se sumnja, Sarvan udarao. Policija je saopštila da je tokom uviđaja konstatovano da nije bilo tragova nasilnog otvaranja odnosno provaljivanja vrata stana. Da je Pojatić i ranije bila žrtva nasilnog bratanića potvrdila je i policija. Oni su naveli da je 14. oktobra starica prijavila da Sarvan pokušava da uđe u njen stan.

- Jedini događaj koji CB Podgorica ima registrovan u vezi sa E. S. je događaj od 14. oktobra 2017. godine. Tada je njegova tetka, sada pokojna D. P. oko 21:10 časova telefonskim putem dežurnoj službi CB Podgorica prijavila da E. S. lupa na vrata njenog stana na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog i govori joj da otvori, što ona nije željela – navodi se u saopštenju policije.

Kako su pojasnili, policajci su odmah došli, legitimisali Sarvana i obavili razgovor. Naveli su i da su razgovarali i sa Pojatić, ali da ona nije htela da podnese prijavu.

- D. P. nije željela da podnosi prijavu u pisanoj formi protiv E. S. zbog uznemiravanja već je od policijskih službenika tražila da udalje E. S. što su oni i uradili i upozorili ga na ponašanje – saopštili su iz policije. Dodaju da su se nakon petnaestak minuta vratili do Pojatić kako bi provjerili da li je sve u redu, obišli teren i konstatovali da se Sarvan nije više vraćao do tetkinog stana.

- Nakon ovog događaja nije više bilo prijava protiv E. S. odnosno D. P. se nije više obraćala policiji – navodi se u saopštenju. (Pobjeda)

Portal Analitika