Politika

Gegaj: Ne vjerujem da će se Tirana miješati u naše izborne procese

Ne vjerujem da će se administracija u Tirani miješati u izborne procese u Crnoj Gori – kazao je za Pobjedu Nikola Gegaj, član Glavnog odbora DPS-a, komentarišući potpisivanje političke platforme četiri albanske partije uoči izbora u Tuzima, u čemu je, kako se navodi u medijima, odlučujuću ulogu imala Tirana.
Gegaj: Ne vjerujem da će se Tirana miješati u naše izborne procese
Portal AnalitikaIzvor

 - Što se tiče miješanja Tirane, nigdje nijesam primijetio da je neko od albanskih zvaničnika potpisao sporazum ili da je navedeno u tekstu sporazuma ime nekoga ko je posredovao u razgovorima i pregovorima. Toga nema, osim što su albanski mediji prenijeli da je bilo kontakata i razgovora zvanične Tirane sa albanskim političarima iz Crne Gore - rekao je Gegaj. On je istakao da će DPS osvojiti većinu u SO Tuzi, tako da, kako je rekao, „neće morati ni poslije izbora da se ujedine ako nijesu mogli prije izbora“.

- Ne vjerujem u njihov iskreni sporazum, jer su se posljednjih dana, putem medija, žestoko prepucavali – rekao je Gegaj. Prema njegovim riječima, da su albanske partije iskreno htjele jedinstveni nastup, to bi uradile sada - prije izbora, tako što bi, kako je rekao Gegaj, formirali zajedničku odborničku listu i odredili nosioca liste.

- Kako smo bili u mogućnosti da u medijima pratimo njihove pregovore, upravo ih je to najviše kočilo i nijesu uspjeli da izlaze zajedno, već sa odvojenim listama – istakao je Gegaj. On je rekao da DPS izlazi samostalno na izbore i iskazao je uvjerenje da će ta partija osvojiti apsolutnu većinu.

- Građani Tuzi i Malesije znaju da prepoznaju doprinos boljitku ovog kraja koji je DPS dala, ne samo u ovom mandatu, već u kontinuitetu na ovom području. Naša partija je građanske profilacije i u najtežim vremenima bila na braniku države i njenih manjinskih naroda – dodao je Gegaj. Albanska alternativa, Demokratska unija Albanaca, Demokratski savez Albanaca i Demokratski forum za integracije, potpisali su zajedničku političku platformu pred izbore u Tuzima 26. novembra, objavio je portal Malesia.me.

Navodi se da je Tirana imala odlučujuću ulogu u potpisivanju sporazuma.

- Albanske partije nakon izbora, na osnovu rezultata, neće biti u mogućnosti da se na bilo koji način angažuju odvojeno, već samo zajedno za formiranje većine u Skupštini opštine Tuzi - navodi se u platformi. Izvori albanskog Top kanala kažu da je zvanična Tirana imala odlučujuću ulogu da se platforma potpiše, zaključuje se u tekstu portala Malesia.me. (Pobjeda)

Portal Analitika