Politika

Brajović na UDG: Sigurni u ispravnost odluke da sami brinemo o svojoj sudbini

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović, održao je danas predavanje studentima osnovnih i specijalističkih studija na Univerzitetu Donja Gorica, povodom Dana parlamentarizma, koji se obilježava 31. oktobra.
Brajović na UDG: Sigurni u ispravnost odluke da sami brinemo o svojoj sudbini
Portal AnalitikaIzvor

Tim povodom, predsjednik Brajović naveo je da parlamentarizam koji traje više od vijeka, pokazuje da Crna Gora ima kontinuitet u razmjeni mišljenja i vođenju dijaloga, bez obzira na samu formu koja se kroz vrijeme mijenjala i prilagođavala uslovima vremena.

„Od obnove državnosti 2006.godine, nastavili smo da pišemo novu stranicu parlamentarizma i sa današnje distance od jedanaest godina, uz sve uspjehe koje smo postigli, možemo biti sigurni u ispravnost odluke da sami brinemo o svojoj sudbini i budemo odgovorni za svoj napredak“, naglasio je predsjednik Brajović.

On je poručio studentima da ne budu samo posmatrači, već da kreiraju sopstvenu sadašnjost i budućnost, te da kroz iskren i otvoren dijalog posmatraju sebe, druge i svijet oko sebe, ali i da prihvate konstruktivnu kritiku kako bi sopstvene nedostatke pretvorili u prednosti.

Predsjednik je naglasio da je Crna Gora uspjela da sačuva multivjerski sklad i poručio studentima da je to nešto što se ne podrazumijeva već nešto što se mora njegovati.

udg4

Poslanik Miloš Nikolić, koji je takođe učestvovao u razgovoru sa studentima, istakao je da  tradicija parlamentarizma u Crnoj Gori koja je duža više od jednog vijeka, treba da bude jasan  pokazatelj da crnogorski parlament predstavlja idealnu paradigmu društvene budućnosti Crne Gore kojoj svi moramo težiti. On je naveo da Ustav, čiju deceniju postojanja obilježavamo ovih dana, predstavlja čvrst temelj daljeg razvoja Crne Gore i garant da samovolja bilo kojeg pojedinca ili grupe ne može biti iznad slova zakona.

Susret sa akademcima organizovan je na poziv dekana Fakulteta pravnih nauka Univerziteta Donja Gorica prof.dr Zorana Stojanovića, a u razgovoru su učestvovali i mr Nikola Zečević sa Humanističkih studija, kao i mr Boris Bastijančić sa Fakulteta pravnih nauka UDG.

 

Portal Analitika