Crna hronika

Pronađen skank, osumnjičeni lišen slobode

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge su zajedno sa službenicima Centra bezbjednosti Bijelo Polje danas, postupajući na osnovu operativnih podataka, lišili slobode jedno lice zbog sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, i na taj način presjekli još jedan lanac tzv. ulične prodaje opojne droge marihuana tipa skank.
Pronađen skank, osumnjičeni lišen slobode
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici Odsjeka i  CB Bijelo Polje su, 31.10.2010. godine, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polje a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Bijelom Polju, izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi E.S. (44) državljanin Bosne i Hercegovine sa privremenim boravkom u Bijelom Polju.

Tom prilikom, policijski službencii su pronašli i oduzeli kutiju i dva pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne težine 117,6 grama. Daljim pretresom pronađene su vaga za precizno mjerenje, dvije drobilice koje mogu služiti za mljevenje opojne droge, tri bajoneta, tri noža, suzavac, gumena palica, metak kalibra 6,35 mm, kao i novac u iznosu od 2300 eura i 550 konvertibilnih maraka za koji se sumnja da je stečen vršenjem ovog krivičnog djela. 

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je pronađena opojna droga bila namjenjena tzv. uličnoj prodaji na teritoriji Opštine Bijelo Polje.

Pronađena opojna droga i predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Bijelom Polju koji je naložio da se ovo lice liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. 

Portal Analitika