Politika

Duković: Nijesu Demokrate prvi koji su pokušali da podijele Tuzi

Očigledno je da je Štjefan Camaj medicinski fenomen kad je, i pored „kolektivne katarakte“, uspio da pročita i nauči program DPS-a. Ipak, to je medicinski neispitana katarakta kod koje se vidi selektivno. Jer, najbolji Tuzanin nije vidio da su u periodu od 2014. godine do 2017. godine, u kojem je DPS na vlasti u Malesiji, ukupna ulaganja iznosila cirka 10 miliona eura. U putnu infrastrukturu uloženo je preko pet miliona eura, pri čemu je novoasfaltirano oko 45 km putne mreže. Počeli su radovi na probijanju puta Dinoša - Pikalje, čiji završetak očekujemo do kraja ove godine. Ove godine je izvršeno i asfaltiranje preko 12 km putnog pravca Fundina-Zatrijebač, navodi se u reagovanju dr Halila Dukovića, predsjednika OO DPS Tuzi.
Duković: Nijesu Demokrate prvi koji su pokušali da podijele Tuzi
Portal AnalitikaIzvor

Saopštenje prenosimo integralno:

"U rekonstrukciju postojeće, odnosno u izgradnju nove vodovodne mreže investirano je preko tri miliona eura. U izgradnju javne rasvjete za protekle tri godine, uloženo je blizu 500.000 eura. Pored navedenog, realizovani su i drugi projekti u našoj opštini kao što su izgradnja novih trotoarskih površina, sportskih poligona, regulacija korita rijeke Rujele, donošenje novih urbanističkih planova i brojne druge investicije. 

U svojoj „kolektivnoj katarakti“ Camaj je vidio da postoje projekti koji čekaju svoju realizaciju mada je opet jeftino i politikantski previdio da kaže da je u toku i izrada Glavnog projekta za putni pravac Tuzi-Mataguži-Golubovci, čija je prva dionica od Golubovaca već počela da se realizuje, kao i da je završen projekat za izgradnju Bulevara od kružnog toka do Ržaničkog mosta. Takođe, u planu Ministarstva prosvjete je sadržana izgradnja vrtića u Tuzima, a tender za ovaj projekat će ubrzo biti raspisan.

Ali ako Camaju “kolektivna  katarakta“ ne smeta da čita, i naravno da uči program DPS –a, kako mu onda smeta da vidi đe je i sa kim je? Zar misli da će poraženi kandidat za predsjednika SNP-a donijeti blagostanje Malesiji, da će svi građani opštine Tuzi pohrliti da ga dočekaju kao spasioca koji pušta bijele golubove, a da pri tome još ne reče da li je suverena Crna Gora za njih završena priča i nema više povratka u „zagrljaj velikog bratskog naroda“, da li je za NATO dobar ili loš izbor koji smo napravili...  Ni riječi građanima Tuzi o tome je li i dalje stav predsjednika Demokrata, mnogo puta javno ponovljeni, da “nikada neće priznati državu Kosovo“?

Pa prije nego što Demokrate „spase“ Tuzi, nek objasne jasno i glasno šta nude, jer građane  sjećanje još dobro služi i pamte odlično ko je  bio i ostao protiv nezavisne Crne Gore  i njenih integracionih procesa, protiv svog jezika i države.

Nijesu građani Tuzi zaboravili činjenicu da bi se danas ta partija zvala SNP, samo da predsjednik Demokrata nije ubjedljivo poražen na stranačkim izborima. Ni te izbore nije mogao dobiti, a kamoli ove u Tuzima. Ali, prateći praksu da nakog poraza na izborima pocijepa partiju i promijeni joj ime, mogu li građani Tuzi očekivati opet neku novu stranku sa novom matičnom državom i bratskim narodom, nakon 26. novembra? Takvu politiku nikada neće podržati građani Tuzi, jer nijesu Demokrate prvi koji su pokušali da ih dijele po svim osnovama, nudeći im mrvice na svojim listama.

Što se četnika tiče koje Camaj pominje, neka su im srećni. Vidi se da se predsjednik Demokrata udobno osjeća u njihovom zagrljaju...".

Portal Analitika