Region

Dačić: Jedna država povukla priznanje nezavisnosti Kosova

Stalna misija Surinama pri Ujedinjenim nacijama (UN) donijela je odluku o povlačenju priznanja Kosova i Metohije kao nezavisne države, kaže srpski šef diplomatije Ivica Dačić.
Dačić: Jedna država povukla priznanje nezavisnosti Kosova
Portal AnalitikaIzvor

On je ovo rekao na vanrednoj konferenciji za novinare koju je danas hitno zakazao.

Kako je naveo, o ovome ga je obavijestilo Ministarstvo spoljnih poslova te zemlje, i istakao da se na ovome dugo radilo i mogo razgovaralo.

- Vlada Surinama donijela je odluku 27. oktobra, a diplomatska nota, u kojoj se obaveštava o pomenutoj odluci upućena je Ministarstvu spoljnih poslova Kosova 30. oktobra.

- Ovakva odluka pokazuje da se mora istrajavati, razgovarati sa svima, ako želimo da Kosovo bude nacionalni interes. Ovo takođe pokazuje da nije sve gotovo, kao što neko govori - rekao je srpski šef diplomatije, istakavši da je Stalna misija Republike Surinam pri UN ponovila izraze najdubljeg poštovanja Stalnoj misiji Republike Srbije pri UN.

Kazao je i da je u ovoj "operaciji" pomogao "naš čovek koji ima kontakte sa vlastima u Surinamu".

- Pozivam cijelu dijasporu da to rade za svoju zemlju. Nećemo da stanemo ovde, zameraju mi iz Brisela i Vašingtona da najviše na ovome radim. Pa, radim, jer je to naš najveći problem - rekao je Dačić.

On je kazao i da je ovo veoma važan događaj koji zaslužuje posebnu pažnju, istakavši i da nije siguran da će prištinske vlasti objaviti ovu vijest.

Agencije

Portal Analitika