Podgorica

Uskoro novi most preko rijeke Cijevne u Dinoši, vrijedan 350.000 eura

Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice odlučila je da se, umjesto rekonstrukcije postojećeg pješakog, uradi novi most preko rijeke Cijevne u Dinoši, sa prilaznim saobraćajnicama, saopšteno je iz Glavnog grada.
Uskoro novi most preko rijeke Cijevne u Dinoši, vrijedan 350.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

Kako navode, ovu odluku su donijeli obzirom na zahtjeve građana koji su ukazivali da postojeći pješački most u Dinoši plavi u kišnim periodima i da je u većem dijelu godine van funkcije, te da je potrebno izgraditi kolsko-pješački most.

- Agencija je ugovorila izradu Glavnog projekta mosta preko rijeke Cijevne sa prilaznim saobraćajnicama sa preduzećem "MBE Baošić" i isti je u fazi revizije. Planirani most predviđen je kao kolsko-pješački i na istom će se odvijati saobraćaj vozila sa oivičenim kolovozom širine 3,5 metra, u oba smjera, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Dužina mosta je 55 metara, a predračunska vrijednost radova je 350.000 eura. Za saobraćaj pješaka na mostu su projektovani trotoari sa obje strane kolovoza, širine jednog metra i na njima je predsviđena ograda širine 1,2 metra - precizira se u odluci..

Inače, postojeći most preko rijeke Cijevne u naselju Dinoša premoštava rijeku na dijelu kanjona širine od dva do tri metra i predstavlja dio lokalne pješačke staze koja povezuje naspramne lokalne saobraćajnice na suprotnim obalama Cijevne. Most je dužine četiri metra i širine dva metra, konstrukcije od pune ploče debljine 20 cm, obostrano naslonjena na stijene kanjona.

Portal Analitika