Društvo

U Crnoj Gori nema spornih "Banatovih" čokolada

U Crnu Goru nije uvezena sporna serija čokolade „Banat“ proizvođača „Svislajon“ koja je u količini od 4,3 tone prošle sedmice povučena sa tržišta Srbije zbog prisustva buđi, rečeno je juče Pobjedi iz Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove.
U Crnoj Gori nema spornih "Banatovih" čokolada
Portal AnalitikaIzvor

- Čokolada „Banat“ je u skladu sa procjenom rizika, od inspektora, laboratorijski analizirana i sve analize su pokazale ispravnost ovog proizvoda na tržištu Crne Gore - potvrdili su iz Uprave juče za podgorički list.

Poljoprivredni inspektori u Srbiji povukli su veliku količinu mlječnih Banatovih čokolada zbog buđi koja je, kako prenosi Politika, najvjerovatnije nastala zbog neadekvatnih uslova u magacinu u kome je čuvana.

Inspektori su, kako su dodali, prilikom redovne kontrole u magacinu proizvođača, koji posluje u okviru grupacije „Svislajon Takovo“ ustanovili da u mliječnim čokoladama ima buđi i naložili toj kompaniji povlačenje kompletne serije.

Ovu informaciju objavio je na svom sajtu „Svislajon“ i pozvao potrošače koji su kupili proizvod iz serije L 21.10. 2018. da ga zamijene u njihovim radnjama.

Pobjeda

Portal Analitika