Crna hronika

Laševiću pritvor od 30 dana: Pištolj je slučajno opalio

Marku Laševiću (22) iz Podgorice koji se sumnjiči za ubistvo pet godina starijeg Momira Zečevića juče je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana, a odluku je donio sudija za istragu Vladimir Novović.
Laševiću pritvor od 30 dana: Pištolj je slučajno opalio
Portal AnalitikaIzvor

Lašević je ranije na saslušanju kod tužioca tvrdio da nije imao namjeru da ubije Zečevića, te i da je pištolj slučajno opalio. On se tereti da je počinio teško ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Prema prvim navodima istrage, Zečević i Lašević su se dogovorili da se vide u blizini restorana „Tri bora“ na Zlatici i nakon toga su se sukobili. Lašević je tvrdio da je razlog svađe to što je odbio da Zečeviću pozajmi novac. Neveo je i da ga je dva puta udario drškom od pištolja, da je krenuo da ga udari i treći put, ali se Zečević izmakao i glavom udario u cijev pištolja koji je u tom trenutku opalio.

Zečević je zadobio prostrijelnu ranu glave, nakon čega je odmah prevezen u Klinički centar. Preminuo je nekoliko sati nakon pucnjave.

Prema nezvaničnim informacijama, Lašević je u policiji ispričao da mu je pokojni Zečević bio prijatelj, te da je bio momak za primjer. Tvrdio je da je te večeri Zečević bio pod dejstvom alkohola.

Lašević je nakon pucnjave pobjegao. Predao se u subotu u četiri sata i pokazao mjesto gdje je odbacio oružje.

Pobjeda

Portal Analitika