Crna hronika

Sumnja se da je tukao tetku do smrti zbog novca

Tijelo profesorice Durije Durke Pojatić (78) na kojem su istražitelji konstatovali povrede pronađeno je juče oko 15 sati u njenom stanu na trećem spratu na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, Preko Morače, gdje je živjela sama.
 Sumnja se da je tukao tetku do smrti zbog novca
Portal AnalitikaIzvor

Samo nekoliko sati kasnije, uhapšen je njen bratanić Emil Sarvan (39) iz Pljevalja, koji je, kako policija sumnja, tukao tetku dok je nije usmrtio. Među tragovima pronađena je i kutlača, na kojoj su bili tragovi krvi, za koju se pretpostavlja da je korišćena u ubistvu.

 Prema saznanjima Pobjede, zločin je otkrio rođak Pojatić, koji je u 17 sati trebalo da je povede kod ljekara. Došao je kod nje, ali ona nije otvarala i o tome je obavijestio policiju. Kada su ušli u stan zatekli su staricu bez znakova života i njenog bratanića kako sjedi pored nje.

Tijelo je poslato na obdukciju kojom će se utvrditi kakve povrede su starici nanijete. Policija pretpostavlja da je motiv počinjen iz koristoljublja, jer sve ukazuje da je ranije od tetke uzimao novac.Kako su kazali stanari zgrade, šokirani su saznanjem da se u njihovom ulazu dogodio ovakav zločin. Tvrde da nijesu ništa čuli, ali naslućuju da ju je ubio bratanić. Ispričali su da je Pojatić i ranije imala problema sa bratanićem, koji se čudno ponašao.

- Dolazio je kod nje i nešto čudno se dešavalo. Jednom ga je komšinica najurila, jer je znala da komšinici pravi probleme – ispričao je stanar ulaza zgrade gdje je Pojatić živjela. On tvrdi da su o svemu tome obavještavali policiju, jer je bilo jasno da se radi o nasilniku. (Opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika