Politika

Dio Srba nezadovoljan udjelom u vlasništvu "Srpske kuće"

Amfilohijeva kritika „Srpske kuće“ nije jedina kontroverza koja je pratila zajednički projekat Aleksandra Vučića i Andrije Mandića.
Dio Srba nezadovoljan udjelom u vlasništvu "Srpske kuće"
Portal AnalitikaIzvor

Pobjeda je krajem septembra pisala da je veći dio Demokratske narodne partije Milana Kneževića nezadovoljan udjelom te partije u vlasništvu nad objektom „Srpska kuća“, jer smatra da je tu instituciju Srba iz Crne Gore monopolizovala Nova srpska demokratija Andrije Mandića.

Prema pouzdanim saznanjima lista, nezadovoljstvo je kulminiralo na sjednici predsjedništva DNP-a, kada je Mirjana Jančovska, predsjednica Asocijacije žena DNP-a, tražila da se predsjedništvo izjasni o njenom prijedlogu da član predsjedništva te stranke Vladislav Bojović vrati akcije Vladi Srbije koje, kao jedan od osnivača, posjeduje u „Srpskoj kući“.

Intervencijom Kneževića je situacija smirena.

Na spisku osnivača, osim Bojovića, nalazi se i Emilo Labudović te još 26 osoba, uglavnom poslanika, funkcionera i osoba bliskih Demokratskom frontu.

Podsjećamo, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović, tokom promocije svoje knjige "Sveti Petar Drugi Cetinjski pustinjak i Lovćenski tajnovidac", kazao je da se protivi projektu tzv. "Srpske kuće" Andrije Mandića.

- Kao da cijela Crna Gora nije srpska kuća, pa još treba sada stvarati neku nišu, kako je rekao jedan od čelnika koji je to predvidio i za Mitropoliju crnogorsku - kazao je Amfilohije.

Portal Analitika